Tuinontwerp

Genieten van uw buitenruimte

Op de warme dagen in het voorjaar slaan we de deuren van ons huis open en krijgen we er een kamer bij om in te wonen en te leven: de tuinkamer. Ook tijdens de zomer en op mooie najaarsdagen genieten we van deze buitenruimte. En het genieten wordt nog groter als de tuin aansluit bij bijvoorbeeld het lijnenspel van binnen, of contact maakt met het omliggende landschap of wat uw wensen dan ook zijn.

Tuinontwerp

DIEVORM kan u helpen bij het maken van een goed ontwerp voor uw tuin. Aan de hand van een kennismaking bij u thuis, gaat Dorine van der Wielen voor u aan de slag. Op basis van een gedegen analyse kijkt ze allereerst naar de basis van het terrein (de bodem, het water, reliëf en historie), waarna ze met deze gegevens en uw wensen aan het ontwerpen gaat. Met materialen als beplanting, verhardingen en meubilair creëert Dorine een ruimtelijk ontwerp (voor tuinen, parken, landschappen). Als het voorstel af is, ontvangt u een boek(je), waarin alles duidelijk wordt toegelicht, zodat het voor u duidelijk is, waarom bepaalde ontwerpkeuzes zijn gemaakt. Met dit boekje kunt u zelf aan de slag om uw tuin te realiseren, of u kunt via DIEVORM het werk laten coördineren.

Klimaatbestendige tuin

Het klimaat is aan het veranderen: jaarlijks meer warme dagen die hittestress opleveren, grotere hoeveelheden neerslag die het riool niet meer kan verwerken. Dat dit gebeurt, is een feit. Maar wat kunt u doen om beter bestand te zijn tegen deze veranderingen, zodat uw buitenruimte een aangenaam verblijf is, ondanks het veranderende klimaat. Hierbij kunt juist u als particulier ook bij helpen: door bijvoorbeeld geen stenen tuin, maar een groene tuin te realiseren. Dan werkt u mee aan het verbeteren van uw eigen woonomgeving.

Beplantingsplan

Als u al een goed ontwerp heeft van u tuin is het ook mogelijk om alleen een beplantingsplan aan te vragen. Ook dan komt Dorine bij u thuis langs om te kijken welke planten, heesters en bomen u al heeft en wat uw wensen zijn om het aan te passen. Tezamen met uw ideeën over de nieuwe beplanting en de bodem, grondwaterstand en het veranderende klimaat, maakt Dorine voor u een beplantingsplan. Als het plan klaar is krijgt u het toegezonden. U kunt dan zelf de planten gaan bestellen en inplanten volgens de plattegrond of u kunt het werk via DIEVORM laten coördineren.