Keukentrends van 2021

Elk jaar zijn er weer nieuwe keukentrends in het interieur te vinden. Soms zijn het trends die zijn gebleven en soms zijn ze compleet nieuw. Ook dit jaar zitten er nieuwe trends tussen en zijn andere trends opnieuw geïntroduceerd. Voor het gemak heb ik de belangrijkste keukentrends van 2021 op een rijtje gezet.

 

Keukentrend 1: Natuurlijke materialen

De eerste keukentrend van 2021 is het gebruik van natuurlijke materialen. Doordat we steeds duurzamer gaan leven, wordt er ook steeds meer gekozen voor natuurlijke materialen en vermijden we de kunststoffen. Het gebruik van natuurlijke materialen komt niet alleen in de keuken voor, maar ook in de rest van het interieur. Vaak wordt dit met aardse kleuren gecombineerd waardoor een gevoel van comfort en veiligheid wordt opgeroepen. En dat is iets wat we in de huidige tijd enorm verlangen in onze thuisomgeving.

Het gebruik van natuurlijke materialen in de keuken wordt heel vaak vertaald in houten keukenkastjes en een marmeren details. Als achterwand of aanrechtblad wordt vaak gekozen voor marmer (of van een materiaal dat hierop is geïnspireerd, zoals keramiek, composiet of kunststof met een geaderde tekening). Naast marmer en hout wordt ook steeds vaker een betonlook gebruikt. Beton zorgt voor een stoerdere en meer industriële uitstraling, terwijl marmer voor een luxe uitstraling zorgt.

natuurlijke materialen_keukentrends van 2021

 

Keukentrend 2: Metallic en Messing

De tweede trend wordt vaak gecombineerd met natuurlijke materialen. Het gebruik van messing en/of metallic. Door in de details deze materialen te gebruiken krijgt de keuken een vleugje glamour. Overigens wordt het niet alleen voor kranen, spoelbakken en grepen gebruikt. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor een metallic look op hun keukenkasten en fronten.

Messing_keukentrends van 2021

2-Amsterdam-Luxe-Design-Keuken

Keukentrend 3: Zwarte of kleurrijke keuken

De keukentrend van vorig jaar, om veel kleur in de keuken te gebruiken of zelfs de keuken compleet zwart te maken, is gebleven. Waarom? Omdat een zwarte keuken zorgt voor een stijlvolle look en het vrijwel altijd in elk interieur past. Wanneer je je wil onderscheiden van andere mensen, kies je voor een zwarte of kleurrijke keuken!

zwarte_keuken_renovatie_Utrecht

Keukentrend 4: Warme houttinten

In de jaren ’50 en ’60 voerden warme houttinten zoals donker eiken en noten de boventoon. In 2021 zie je deze trend terug in de keuken. Texturen, materialen en kleuren van toen worden op zo’n manier gemixt dat er een eigentijds beeld ontstaat. Ook organische vormen zijn terug. Ronde en ovale keukentafels kenden we al, maar nu verliezen ook de keukeneilanden, bar- en werkbladen hun scherpe randjes.

moderne_keuken_Arnhem_Nijmegen

Keukentrend 5: Open keukens

De keuken is voor de meeste mensen het hart van het huis. Deze trend speelde al enkele jaren, maar zien we dit jaar weer sterker terugkomen. Dit houdt in dat we hier samenkomen met ons gezin, samen eten, de dag bespreken of onze kinderen helpen met huiswerk maken aan de eetkamer tafel. De keuken is de ruimte waarin je kookt, lekker eet en gezelligheid deelt. We maken steeds vaker de leefruimtes open met de keuken, waardoor er een open indeling ontstaat. Hierdoor staan we beter in contact met elkaar en versmelten de woonkamer, eetkamer en keuken. Dit zorgt er ook voor dat de inrichting door de ruimtes heen op elkaar afgestemd zijn. Zo kan je het marmer uit de keuken vaak terugvinden in de woonkamer weer terug te vinden in de fronten van de keuken.

Interesse in de keukentrends van 2021?

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Heeft u interesse in een nieuwe keuken of wilt u uw eigen keuken nieuw leven in blazen? Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken welk ontwerp het beste bij jou past. Meer inspiratie opdoen? Bekijk dan onze projecten pagina en volg ons op social media.


Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel 06-42313315 of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 423 13 315

Email:
info@dievorm.nl

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem


    design-informatiebalie-arnhem-facilitypoint-modern zwarte_keuken_renovatie_Utrecht moderne_keuken_Arnhem_Nijmegen IJburg-Keuken-Modern-Strak euken-design-hexgon-tegels