Nieuwe keuken kopen

Is jouw keuken alweer tien jaar oud? Of ben je net verhuisd en wil je graag een nieuwe keuken plaatsen? Dan is het tijd om te oriënteren. In deze blog zal ik uitleggen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe keuken.

Budget en tijd

Als eerste beginnen we bij het budget. Want aan elke keuken hangt een prijskaartje. Het budget wordt niet alleen bepaald door hoeveel je uit wilt geven, maar nog belangrijker, hoeveel je uit kan geven. Want iedereen wilt wel een keuken van een ton, maar misschien heb je maar tien duizend euro te besteden. Verder is het belangrijk om te weten hoeveel tijd je hebt voor een nieuwe keuken. Voor een nieuwe keuken is vaak veel tijd nodig, helemaal als je kiest voor een keuken op maat. De tijd zit in het maken van een goed ontwerp, het bepalen van de afwerking en de productie. Gemiddeld duurt het maken van een keuken 8 tot 10 weken. Let op deze weken gelden alleen voor de productie en vaak niet voor het ontwerp zelf.

Keuken ontwerp

Een goed keukenontwerp maken is moeilijker dan je denkt. Voor dit proces vertel ik hoe wij bij DIEVORM het ontwerpen van een keuken aanpakken. Het begint logistiek gezien. Hoeveel ruimte is er voor de keuken, waar moet de keuken staan en hoe wordt de keukenopstelling? Tijdens de eerste fase bij een keukenontwerp maken, geven wij alleen een bovenaanzicht. In dit bovenaanzicht is te zien wat de keukenlay-out wordt. Verder zijn de totale afmetingen te zien en is duidelijk hoeveel de keuken ongeveer gaat kosten. Zodra er akkoord is gegeven op dit ontwerp, gaan we pas aanzichten maken. In de aanzichten van de keuken wordt duidelijk hoe de keuken wordt ingedeeld en hoe de vormgeving zal zijn. Denk hierbij aan deuren, lades, open vakken en inbouw apparatuur. Maar ook aan het lijnenspel van in de keuken. Zodra de keukenindeling perfect naar uw wensen is, gaan we verder met de afwerking. Waarvan wordt de keuken gemaakt, hout, plaatmateriaal of natuursteen? Welke kleuren wil je in de keuken terug zien komen? Al deze vragen worden tijdens dit proces beantwoord. Zodra de afwerking definitief is bepaald, wordt de bouw van de keuken gestart.

nieuwe_retro_keuken_kopen_kleur_aanzicht_Arnhem

Eigen ideeën

Tijdens het maken van een keukenontwerp kan je al je eigen ideeën doorgeven. Deze ideeën kunnen Pinterest afbeeldingen zijn, maar ook eigen foto’s van keukens uit je eigen sociale kring. Wat ook kan is dat je een keuken bij een keukenwinkel hebt gezien, die laat zien wat jouw stijl is. Verder kun je ook al je ideeën geven over hoe jij in de keuken wilt werken. Ben je een fan van lades of heb je liever deuren. Al deze informatie gebruiken wij tijdens het maken van het keukenontwerp.

Goede voorlichting

Zoals ik net vertelde kun je al je keuken ideeën vertellen. Maar wij als bedrijf helpen jouw met de juiste keuzes maken. Het is namelijk belangrijk dat je goed voorgelicht bent over keukenopstellingen en keukenindelingen. Zo kunnen wij uit ervaring uitleggen waarom bepaalde indelingen wel of niet kunnen in jouw keuken. Verder adviseren wij over de afwerking en denken wij altijd mee met jouw situatie. Wat ook een optie is, is het lezen van verschillende blogs over hoe je het beste jouw keuken kan ontwerpen. Het belangrijkste is, laat je altijd adviseren en sta open voor opties.

Gevoel

Ten slotte komen we bij het gevoel. Tijdens de eerste kennismaking krijgen wij een indruk van jouw persoonlijkheid en situatie. Dit geldt ook voor jou. Jij ziet wie wij zijn als bedrijf en hoe wij te werk gaan. In dit gesprek wordt vaak duidelijk hoe je je voelt bij het bedrijf. Dit een erg belangrijk gevoel. Want er moet eerlijkheid en een wederzijds vertrouwen zijn. Je wilt een goede communicatie en je veilig voelen om je mening te uiten. Zodra al deze factoren goed zijn, houden beide partijen een prettige ervaring over. Kortom als je een nieuwe keuken gaat kopen moet je een goed gevoel hebben bij het bedrijf.

 

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor een nieuwe keuken, kijk dan vooral op onze projecten pagina’s, Instagram en Facebook. Wil je hulp bij het kiezen van een keuken? Gebruik dan ons stappenplan uit de blog: Hoe kies je een keuken die bij je past?


Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem


    nieuwe_retro_keuken_kopen_bovenaanzicht_Arnhem nieuwe_retro_keuken_kopen_vooraanzicht_Arnhem nieuwe_retro_keuken_kopen_kleur_aanzicht_Arnhem nieuwe_retro_keuken_kopen_achteraanzicht_Arnhem nieuwe_retro_keuken_kopen_zijaanzicht_Arnhem nieuwe_retro_keuken_kopen_aanzicht_Arnhem