Onze 3 favoriete keuken stijlen

Iedereen heeft een favoriete keuken stijl. De een houdt van modern en de ander juist van landelijk. Wij bij DIEVORM hebben geturfd welke keuken stijlen favoriet zijn binnen ons bedrijf. En in deze blog bespreken we onze top 3 favoriete keuken stijlen.

De moderne keuken

De moderne keuken is een van onze favoriete keuken stijlen. Deze keukens zijn vaak erg strak en minimalistisch ontworpen. Toch is er ook ruimte voor speelse elementen. Denk aan een keuken in een kleur of bijzondere details. De meeste keukens die wij maken zijn modern. Zo zijn onze moderne keukens vaak greeploos afgewerkt. Door te werken met een tip-on systeem, zijn er geen grepen nodig. Enkel een zachte druk op het front zorgt ervoor dat de deur of lade vanzelf opengaat. Een greep loze keuken maken zorgt ervoor dat uw het resultaat er strak uit ziet. Doordat we kiezen voor een moderne uitstraling kunnen wij een erg strak lijnenspel hanteren, waarbij er op de millimeter nauwkeurig wordt gewerkt. Dit lijnenspel versterkt het strakke design van de keuken.

Op de afbeelding hieronder is een moderne keuken te zien die wij recent hebben geplaatst. Deze keuken heeft een groen kookeiland een hoge witte kastenwand en is bijna volledig greeploos. Voor het gebruiksgemak hebben enkel de vaatwasser en inbouw koel-vriescombinatie een handgreep gekregen. Een mooi detail van deze keuken is dat de handgrepen in dezelfde kleur als het kookeiland zijn mee gespoten. Ten slotte is er in moderne keukens ook vaak sprake van grote gebaren. De kastenwand is namelijk maar liefst 3 meter hoog dankzij het hoge plafond dat aanwezig is.

design_keuken_groen_velp_bora kookplaat_quooker_eiland

De donkere keuken stijlen

De donkere keuken is niet alleen een trend van de afgelopen jaren, maar het is ook één van onze favoriete keukenstijlen. Op dit moment hebben wij op kantoor namelijk ook een donkere keuken! De donkere keuken die we gaan bespreken is echter de meest recente donkere keuken die wij hebben geplaatst. Deze keuken is koploper van alle verschillende donkere keukens die wij hebben ontworpen. En ik ga je vertellen waarom dat zo is. Deze keuken heeft een industriële uitstraling. Het aanrechtblad is van RVS gemaakt en de fronten van de lades en deuren zijn zwart gespoten RVS. Het frame van de keuken bestaat uit zwart gepoedercoat metaal en is zichtbaar. De fronten zijn binnen het frame geplaatst, in plaats van ervoor. Een mooi element van de keuken is dat ook de poten van het stalen frame te zien zijn. Door geen plint te gebruiken, oogt de keuken luchtiger.

Deze keuken is in samenwerking met het bedrijf HTI-RVS ontworpen en gemaakt. Dankzij deze samenwerking is er een gaaf zwart metalen keuken ontstaan. De keuken brengt een groot contrast ten opzichte van de vloer en wanden. Zoals te zien is op de afbeelding hieronder. De lichte tegels zorgen ervoor dat de zwarte keuken goed opvalt. Verder is te zien dat de kastenwand in de muur is geplaatst en dat het lage keukenblok exact tussen de muren past. In dit keukenblok zit de kookplaat bevestigd. De kookplaat heeft een ingebouwde afzuiging, waardoor een afzuigkap overbodig is. Prachtig vind je niet? Een leuk detail van de keuken is dat het handvat van de oven ook op een aantal fronten zit. Deze zit op de koelkast, vriezer en vaatwasser.

Keuken stijlen: de keuken in kleur

Tot slot komen we bij de laatste favoriete keuken stijl die we gaan bespreken. Een keuken volledig in het licht groen. Wij hebben voor deze kleur groen gekozen, aangezien deze kleur perfect past bij het huis. Het huis is namelijk een typische jaren 30 woning. In de jaren 30 werd de kleur groen veel gebruikt in de keukens. Een leuke hint naar het verleden dus! De keuken oogt strak en rustig dankzij de greep loze afwerking en het strakke lijnenspel. Er is in de kastenwand een groot wit open vak geplaatst met spot ledverlichting, zodat er een mooie dieptewerking ontstaat. Doordat de verlichting volledig vlak is ingebouwd, zie je de armaturen niet. Dit versterkt het rustige beeld dat de keuken heeft.

Een leuk detail van deze keuken is de kast met koelkast. De koelkast heeft namelijk een veel kleinere deur dan het front dat erop zit. Zo is de koelkast mooi weggewerkt en past het perfect in het strakke lijnenspel van de keuken. Op de afbeelding hieronder is te zien hoe mooi deze keuken in kleur is geworden. Keukens in kleur zijn voor de mensen die houden van uniciteit en kleur. De meeste mensen kiezen namelijk voor een vrij standaard keukenkleur. Denk hierbij aan wit, grijs en zwart. Durf jij het aan om kleur in de keuken te gebruiken?

keukenontwerp keuken op maat Arnhem

Uit deze blog blijkt dat binnen ons bedrijf, onze favoriete keuken stijlen modern, donker of in kleur zijn. Wij vinden het vooral leuk om uitdagende keukens te maken en de klant zijn/haar persoonlijkheid naar voren te laten komen. Wij maken graag deze unieke keukens. Ben je benieuwd naar wat wij nog meer hebben gemaakt? Bekijk dan ons portfolio. Voor meer inspiratie kun je ook terecht op onze FacebookInstagram of Pinterest.


Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem


    moderne_design_keuken_groen_velp_bora kookplaat_quooker_eiland design_keuken_groen_velp_bora kookplaat_quooker_eiland maatwerk keuken kleur keukenontwerp keuken op maat Arnhem