Vleesetende planten in de keuken

In de keuken kunnen we altijd wel wat hulp gebruiken. Vooral in de zomer krijgen we meer werk door de (fruit)vliegjes die op het groenafval komen. Deze vliegen zorgen vaak voor veel irritaties wanneer het er erg veel zijn. Wat dan kan helpen is om planten aan te schaffen. En nu hoor ik je denken, planten? Jazeker, planten! In deze blog vertel ik je welke (vleesetende)planten je in de keuken kunt aanschaffen.

We starten met de meest bekende plant, de venus vliegenval. De plant is goed te herkennen aan de kenmerkende bekjes met stekels die dichtklappen wanneer er beweging gedetecteerd wordt. De rode kleur en de geur die aan de binnenkant van het mondje zit, lokken insecten. Het blad klapt dicht wanneer binnen 20 seconden minimaal 3 haartjes aangeraakt worden. Kortom de perfecte plant voor het vangen van vliegen, muggen en spinnetjes.

Vervolgens hebben we de zonnedauw, dit is een plant met groene uitstekende smalle bladeren en aan die bladeren zitten rode haartjes met druppels op het einde. Zo dankt zij ook haar naam zonnedauw, omdat die druppels op het einde op dauwdruppels lijken. Deze plant lokt met die druppels voornamelijk muggen en kleine fruitvliegjes. Leuk feitje, deze plant is één van de weinige vleesetende planten die effectief muggen vangt.

zonnedauw_venus_vliegenval_vleesetende_plant_in_de_keuken

Verder hebben we de iets bekendere plant het nepenthes, ook wel de bekerplant genoemd. Deze plant heeft groene bladeren en aan stengels een soort bekers hangen. Deze bekers hebben een klep aan de bovenkant die dicht kan klappen wanneer er een insect in de beker van de plant is gekomen. In deze bekers zit regenwater en die zorgen ervoor dat de geur van nectar beter verspreid wordt. De vlieg ruikt de geur, gaat in de beker en zodra de plant in de gaten heeft dat de vlieg ver genoeg in de beker zit, sluit de deksel. Deze plant komt in verschillende versies voor. De bekers hebben dan andere kleuren.

Ten slotte hebben we nog de Mexicaanse vetblad. De naam zegt het al er liggen vetdruppels op het blad van deze plant die insecten lokken, vasthouden en verteren. Deze plant heeft een kenmerkende paarse bloem die insecten nog beter kan lokken.

Dit waren de vier meest voorkomende vleesetende planten die je zo thuis in je eigen huis of tuin kan plaatsen. Wanneer je deze planten in huis hebt, heb je minder last van vliegen, fruitvliegjes, spinnetjes, muggen en elk ander insect dat naar binnen kan vliegen. Echte keuken hulpjes zijn het! Dus ik zeg stop met die lelijke gele plak strips en het jagen op de insecten. Koop jezelf een paar mooie vleesetende planten en laat ze het werk voor je doen.


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 




    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    zonnedauw_venus_vliegenval_vleesetende_plant_in_de_keuken venus_vliegenval_vleesetende_plant_in_de_keuken zonnedauw_vleesetende_plant_in_de_keuken zonnedauw_detail_vleesetende_plant_in_de_keuken