Meubelmaker Arnhem

Meubelmaker Arnhem? Dievorm natuurlijk! Uw keuken, kast of ander meubel wordt met zorg en aandacht in onze meubelmakerij vervaardigd door onze meester meubelmaker en zijn team. Hun vakmanschap zorgt voor werkelijk strakke resultaten. Kijkt u rustig rond bij onze projecten en oordeel zelf. Vakmanschap is volgens Dievorm: ‘de vaardigheid om hoog kwalitatief werk af te leveren, ‘plus’ de vaardigheid om te genieten van het vak en zo meubels met zorg en aandacht te maken’. Daarom Dievorm, meubelmaker Arnhem!

Materialen waar we mee werken:

Massief hout
Oogt erg rustiek. Massief hout werkt wel. Dat betekent dat het kan uitzetten, krimpen, scheluw trekken of krom trekken.

 

Fineer
Dit is een dun laagje echt hout op een ondergrond van MDF. Het is een natuurlijk product en heeft minder last van werken dan massief hout.

 

MDF
(Medium-Density Fibreboard) is een soort geperst plaatmateriaal van gedroogde houtvezels met hars. MDF is homogeen samengesteld en is daardoor mooi te verwerken. Er kan bijvoorbeeld een profiel in aangebracht worden.

 

HPL
(High Pressure Laminate) is een harde plaatmateriaal, die met behulp van gespoten lijm op een ondergrond zoals MDF wordt verwerkt. HPL is meer solide en sterker dan melamine. HPL is in verschillende decors en kleuren te verkrijgen.

 

Melamine
Dit is een geplastificeerd plaatmateriaal verlijmd op spaanplaat.  De geplastificeerde bovenlaag is hetzelfde als HPL, maar melamine is iets minder solide doordat het geen verstevigende onderlaag heeft. De decors en kleuren van melamine zijn hetzelfde van HPL.

 

Afwerkingen die we toepassen:

  • Oliën geeft een warmer en levendiger effect aan de houtstructuur.
  • Bijenwas geeft een bescherming tegen vuil en vocht. De houtstructuur wordt iets levendiger.
  • Beitsen geeft het hout een andere tint (meestal wordt het donkerder). Na het beitsen wordt er nog een transparante laklaag aangebracht.
  • Lakken is het aanbrengen van een transparante gladde toplaag ter bescherming van het materiaal. Lakken kan in mat, zijde glans of hoogglans.

Laktechnieken

  • Schilderen met de kwast is het eenvoudigst. Het eindresultaat geeft een streperige structuur in de laklaag.
  • Door de lak uit te rollen wordt de laklaag gladder, maar als u goed kijkt ziet u een fijne sinaasappel structuur in de laklaag.
  • Met het spuiten van de lak wordt het eindresultaat heel vlak. Deze methode is het meest arbeidsintensief en kost daarom het meest.

Meubelmaker Arnhem, Dievorm:

 Benieuwd naar gerealiseerde projecten door Dievorm, meubelmaker Arnhem? Ga dan naar Projecten of kijk op onze instagram pagina!

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem