Meubelmakerij

Uw keuken, kast of ander meubel wordt met zorg en aandacht in onze meubelmakerij vervaardigd door onze meester meubelmaker en zijn team. Daar zijn we eigenlijk wel trots op! Hun vakmanschap zorgt voor werkelijk strakke resultaten. Kijkt u rustig rond bij onze projecten en oordeel zelf.

Vakmanschap is volgens Dievorm: ‘de vaardigheid om hoog kwalitatief werk af te leveren’ plus ‘de vaardigheid om te genieten van het vak en zo meubels met zorg en aandacht te maken’.

 

Materialen waar we mee werken

Massief hout
oogt rustiek. Weet wel dat massief hout werkt; het kàn uitzetten, krimpen, scheluw trekken of krom trekken.

 

Fineer
is een dun laagje echt hout op een ondergrond van MDF. Het is een natuurlijk product en heeft minder last van werken dan massief hout.

 

MDF
(medium-density fibreboard) is een samengeperst plaatmateriaal van gedroogde houtvezels met hars. MDF is homogeen samengesteld en is daardoor mooi te verwerken. Er kan bijvoorbeeld een profiel in aangebracht worden.

HPL
(high pressure laminate) is een harde bekledingsplaat, die met behulp van gespoten lijm op een ondergrond zoals MDF wordt verwerkt. HPL is meer solide dan melamine.

Melamine
is geplastificeerd plaatmateriaal verlijmd op spaanplaat.  De geplastificeerde bovenlaag is het zelfde als HPL, maar toch is melamine minder solide. Melamine mist een verstevigende onderlaag. De decors en kleuren van melamine zijn hetzelfde van HPL.

 

Afwerkingen die we toepassen

 

  • Oliën geeft een warmer en levendiger effect aan de houtstructuur.
  • Bijenwas geeft een bescherming tegen vuil en vocht. De houtstructuur wordt iets levendiger.
  • Beitsen geeft het hout een andere tint ( meestal wordt het donkerder ). Na het beitsen wordt nog een transparante laklaag aangebracht.
  • Lakken is het aanbrengen van een transparante gladde toplaag ter bescherming van het materiaal. Lakken kan in mat, zijde glans of hoogglans.

Lak technieken

  • Schilderen met de kwast is het eenvoudigst. Het eindresultaat geeft een streperige structuur in de laklaag.
  • Door de lak uit te rollen wordt de laklaag gladder, maar als u goed kijkt ziet u een fijne sinaasappel structuur in de laklaag.
  • Met het spuiten van de lak wordt het eindresultaat heel vlak. Deze methode is het meest arbeidsintensief en kost daarom het meest.
 Benieuwd naar gerealiseerde projecten met vakmanschap uit eigen meubelmakerij? Ga dan naar Projecten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem