Een moestuin van alle tijden

Een nutstuin oftewel een moestuin is van alle tijden. Zelf groente en fruit telen, dicht bij de keuken in handzame en overzichtelijke vakken. Dievorm mocht bij een oude boerderij een moestuin ontwerpen. En heeft zoals vroeger gekozen voor een positie van de moestuin nabij de keuken. Het een mooie lijnenspel, maakt dat deze moestuin een oogappel is geworden.

Lijnenspel gecombineerd met logistieke lijnen

Het lijnenspel in deze tuin is praktisch aangelegd, vanuit de keuken maak je de ideale route door de moestuin. Alle vakken zijn goed te bereiken, de looproute raakt een zonnige windvrije zitplek en eindigt bij de composthoop. Door de paden schuin te leggen oogt de tuin breder, dan hij daadwerkelijk is.

Moestuin wordt siertuin

Een leuk idee voor de moestuin is door de moestuinplanten te combineren met enkele sierplanten. Plaats bijvoorbeeld stevige vaste planten, als windscherm voor kwetsbare groente. En onderzoek welke planten elkaar versterken. Sommige combinaties kunnen elkaar in groei en ziektes verzwakken, terwijl er ook combinaties zijn, die elkaar positief beïnvloeden. Door slimme tips toe te passen, wordt de moestuin een genot om van te eten en naar te kijken.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem

moestuin boerderij dievorm moestuin boerderij dievorm