Loungebank en buitendouche

Buiten gewoon ontspannen!

Een loungebank en buitendouche ontwerpen: door de bijzondere wensen van onze klanten mogen wij ons boekje soms te buiten gaan. Hier ziet u alvast onze schetsen…. Een tuinbank, buitendouche en sauna was de wens voor een patio in Amsterdam, voortgekomen uit een dierbare herinnering waar het buitenleven centraal stond. Verder was minimalisme belangrijk voor deze klant en de wens dat het uniek moest worden. De ruimte zelf, die niet zeer groot te noemen is, vroeg om meer gevoel van diepte. Daarom is gekozen voor een doorlopende lijn van elementen in de lengte. Het houten pad, dat vanuit het ligmeubel: de lounge tuinbank doorloopt tot in de buitendouche zorgt hiervoor.

Vloeiende speelse lijn in design tuin

Met in ons achterhoofd de golvende ontwerpen van de landschapsarchitect Burle Marx, is een vloeiende lijn ontstaan van loungebank, via wandelstrook, naar buitendouche. Het hout dat gebruikt wordt in dit ontwerp, zorgt voor rust en éénheid doordat het in alle elementen van het ontwerp wordt gebruikt.

Een design tuinontwerp voor welzijn

  • De planten – varens – worden geplaatst in het schaduwrijke gedeelte van de tuin. In het najaar kunnen de herfstbladeren onder de varens geveegd worden. Zoals bij een boswandeling te zien is, vinden varens deze humuslaag heerlijk.
  • De muur naast de buitendouche wordt bekleed met varens. Tijdens het douchen wordt je omhuld door planten.
  • Het houten dakje voor de buitendouche, beschermt tegen inkijk van nieuwsgierige buren.
  • De design tuinbank is een ligmeubel, geschikt voor twee personen waar tevens op gezeten kan worden met bijvoorbeeld een kopje koffie.

Klimaatbestendige tuin

Dat ons klimaat verandert, kunnen we niet ontkennen. We hebben meer warme en droge periodes, afgewisseld met stevige hoosbuien. Door verharding uit de tuin te halen en plantenborders toe te voegen, ontstaat er ruimte om het water in de bodem weg te laten trekken en dus de wateroverlast te verminderen. Daarnaast zorgen planten (en schaduw) er voor dat een buitenruimte koeler blijft en aangenamer om in te verblijven.

Onderhoudsvrije tuin

In welke tuin is er minder onderhoud: een volledig verharde tuin of een tuin met groene plantenborders? Feit is: in iedere tuin wordt onkruid gewied en wordt er op zijn tijd de bezem door gehaald om bladval van bomen op te ruimen. In geen enkele tuin ontkomen we daaraan

Het voordeel van een tuin met plantenborders is dat een enkele onkruidplant minder opvalt tussen het andere groen, dan onkruid in een strakke betegelde patio. Daarnaast kunnen plantenborders gebruikt worden om de herfstbladeren onder te vegen.

Een groene tuin biedt eigenlijk meer voordelen, mits er een zorgvuldige keuze wordt gemaakt in ontwerp en beplanting. Wilt u ook een bijzonder tuinontwerp, neem dan contact met ons op.

Als het project is uitgevoerd, zullen we de foto’s van het eindresultaat uiteraard nog toevoegen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem

tuinbank design dievorm tuinbank design dievorm tuinbank design dievorm