Een schoolplein vergroenen samen met de kinderen van de school is een van de mooie projecten, gerealiseerd door Dievorm.

Vele vingers maken schoolplein groen

Zelf een meter uitzetten, het beplantingsplan lezen en vertalen naar jouw vierkante meter, de juiste planten verzamelen en met je handen de grond in om jouw schoolplein mooier te maken. Een prachtig project, dat kinderen enthousiasmeert en betrokken maakt bij de groene tuin rondom de school.

Beplanting: kinderproof en klimaatbestendig

Bij het vergroenen van een schoolplein wordt niet alleen naar de allermooiste beplanting gekeken. Er wordt rekening gehouden met planten die een enkele kindervoet of verdwaalde bal kunnen verdragen. Ook aan de veranderingen in het klimaat wordt gedacht: het kan erg droog en warm zijn, maar ook super nat na een flinke hoosbui. Van de planten wordt verwacht, dat ze hiertegen kunnen. Voor een peuter-/kleuterplein wordt nagedacht over de eetbaarheid van de planten.

Ook het onderhoudsniveau van de planten is belangrijk. Onkruid plukken daar ontkomen we niet aan, zolang de border gesloten is. Maar als de planten zelf sterk zijn en weinig knip/snoeibeurten nodig hebben, vergroot dit het gemak in het onderhoud. Bij een schoolplein vergroenen wordt over deze aspecten door Dorine nagedacht.

Contact

Bent u ook geïnteresseerd wat DIEVORM voor uw plein kan betekenen, neem dan contact met ons op.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem

schoolplein vergroenen dievorm schoolplein vergroenen dievorm schoolplein vergroenen dievorm vergroenen schoolplein dievorm