Keukenapparatuur

In het blog artikel: Prijs nieuwe keuken, heb ik het kort over de prijzen van keukenapparatuur gehad. Verder vertelde ik over ons meest gebruikte merken. In deze blog ga ik meer vertellen over de verschillende apparaten en dat de keuze vaak ook erg persoonlijk is. Zo wil de een een combimagnetron en de ander een magnetron met losse oven. 

Om te beginnen maken we een lijst van de verschillende apparaten die je in de keuken tegen kunt komen. En wat voor functies ze hebben.

    • Combimagnetron, heeft meerdere functies, waaronder vaak een heteluchtoven en grill. 
    • Magnetron, is om het eten op te warmen. Heeft verder geen extra functie.
    • Oven, maaltijden bereiden op hoge temperaturen en d.m.v. lucht.
    • Stoomoven, maaltijden bereiden op hoge temperaturen en d.m.v. hete stoom.
    • Kookplaat, vaak een inductie variant waardoor je snel en makkelijk kunt koken. 
    • Afzuigkap, zorgt ervoor dat stoom wordt afgevoerd.
    • Koelkast, voor het bewaren van voedsel. Komt voor als losstaand model of als inbouw apparaat.
    • Koel/vries combinatie, dit is een apparaat die zowel kan koelen als vriezen. Boven is de koelkast en onder is de vriezer te vinden. Komt voor als losstaand model of als inbouw apparaat.
    • Vriezer, om je eten in te vriezen. Komt voor als losstaand model of als inbouw apparaat.
    • Vaatwasser, voor de vieze afwas. Komt voor als losstaand model of als inbouw apparaat, maar wordt eigenlijk bijna altijd ingebouwd.
    • Warmhoudlade, voor het verwarmen van borden, het warm houden van eten of te gebruiken als slow cooking apparaat.
    • Wijnklimaatkasten, een apparaat die ervoor zorgt dat je wijn heel goed bewaard blijft.

Zoals je ziet zijn er veel opties om toe te voegen in jouw keuken. Nu is het aan jou om te bepalen wat je fijn vindt in gebruik en ook nodig zult hebben. Wat in elke keuken bijna altijd terug te vinden is zijn de koel/vries combinatie, vaatwasser, kookplaat en afzuigkap. Let op er zijn ook kookplaten met ingebouwde afzuiging waardoor een afzuigkap overbodig wordt. De andere apparaten in de keuken zijn persoonlijker. Zoals ik eerder al noemde willen sommige mensen zoveel mogelijk in een apparaat combineren en de ander wilt voor elke functie een los apparaat. 

Wat ook een groot invloed op de keuze kan hebben is het formaat van de keuken. Wanneer je een kleine keuken hebt, neig je sneller naar apparaten die meerdere functies hebben. Zo heb je minder losse apparaten in de keuken en houd je meer ruimte over voor het opbergen van servies of pannen.

Kortom elke keuken is anders door de persoonlijke keuzes die jij maakt. Jij kiest welke apparaten je nodig hebt en welke functies daar dan bij horen. 


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 




    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    hoekkeuken op maat Arnhem zwarte_keuken_design_Arnhem_Schuytgraaf_houten_accenten Kleurrijke-Keuken-Keukenkasten-Aanrecht-Amsterdam design keuken zwart wit interieur_keuken_Arnhem_Nijmegen design_keuken_groen_velp_bora kookplaat_quooker_eiland