Retro keukens

Weet u nog die keuken die vroeger bij oma te vinden was? De keuken met ronde hoeken en in de meest felle kleuren? Dat is de jaren 60 keuken. Een keuken die vrijwel niet meer te zien is, terwijl het eigenlijk geweldige keukens zijn! Daarom introduceren wij bij DIEVORM de retro keukens. Deze keukens zijn speciaal voor de mensen die van vintage houden, nostalgie in huis willen of juist de mensen die iets compleet anders willen.

Inspiratie

Onze inspiratie komt voort uit een keuken die we recent tegen zijn gekomen. Op de foto is duidelijk te zien dat de keuken compleet rond afgewerkt is en dat er een felle kleur op heeft gezeten. Verder is ook goed te zien dat de keuken erg beschadigd en verweerd is. Het keukenblok staat op poten en de fronten hebben handgrepen die schuin gemonteerd zijn. De onderste kastjes hebben sleutelgaten en de lades zijn erg organische vorm gegeven. Kortom deze keuken schreeuwt nostalgie.

Retro keukens: ons ontwerp

De retro keuken die wij hebben ontworpen, is geïnspireerd op de jaren 60 keukens. Kenmerkend aan deze keukens zijn de halve maan handgrepen, de (felle) kleuren, de ronde vormen en de opdek lades. Zoals te zien is hebben wij gekozen om deze kenmerken toe te passen. Zo zijn alle fronten rond afgesneden en zitten ze op de keukenkastjes. Hierdoor is een duidelijk diepte werking te zien en blijft de ronde afwerking goed zichtbaar. Verder hebben we er voor gekozen om alle kasten en fronten in een fel blauwe kleur te spuiten en een grijs blad te gebruiken. De felle kleur zorgt voor een goed contrast t.o.v. het aanrechtblad. In het eiland zit tevens een handdoekrek ingebouwd. Er is een ronde vorm uitgesneden dat lijkt op de fronten. In het blad is een opening rond uitgefreesd en daarin kan de handdoek gehangen worden. Het blad is voor een open vak geplaatst, zodat reserve handdoeken hier ook geplaatst kunnen worden.

retro keuken in een nieuw jasje 1


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 




    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    retro keuken in nieuw jasje voorkant retro keuken in een nieuw jasje 1 retro keuken in een nieuw jasje achterkant retro keuken in een nieuw jasje 2