Favoriete plekje van DIEVORM

Iedereen heeft wel een favoriet plekje in huis. Voor de een is dat een leeshoek, voor een ander is dat de zithoek. Bij ons in de studio hebben we ervoor gezorgd dat we ook hier een favoriet plekje hebben. Hoe we dat gedaan hebben? We hebben een ruimte gemaakt waarin we onze klanten ontmoeten, samen eten en natuurlijk waar we op zijn tijd een keer borrelen. Benieuwd hoe ons favoriete plekje eruitziet? Lees dan snel verder.

Herkenbaar beeld

Als je al eens bij ons in de studio bent geweest, weet je dat in onze studio een grote zwarte tafel staat en een rechte donkere keuken tegen de muur. Daarnaast hebben we aan de kopse kanten van de tafel een grote kar staan met stalen van tegels en aanrechtbladen. Recent zijn we begonnen met het uitbreiden van onze keuken door een nieuw schiereiland te plaatsen. Deze keuken is niet alleen functioneel, maar ook innovatief en uniek. Perfect als showroom voorbeeld en ideaal tijdens het maken van een maaltijd.

Naast het maken van een keuken, zijn we ook bezig geweest met het maken van een kastenwand voor onze DecoLegno en Baars & Bloemhof stalen. Hierin zijn ze mooi en overzichtelijk opgesteld, zodat we duidelijk kunnen zien welke kleuren en materialen we beschikbaar hebben. Kortom we zijn druk bezig geweest om ons favoriete plekje nog mooier te maken.

Bestaande keuken

In onze bestaande keuken hebben we een ingebouwde koel-vries combinatie, een oven en een hooikist. Het koken gebeurt op Pitt Cooking gaspitten. Dit zijn gaspitten die rechtstreeks boven op het aanrechtblad gemaakt worden. Er is geen daadwerkelijke kookplaat aanwezig. Dit maakt het ontwerp strakker en moderner. Met de Quooker kraan is deze keuken eigenlijk al helemaal compleet, dus waarom zouden we dan nog een schiereiland erbij maken? Het antwoord is vrij simpel. We wilden meer opbergruimte, een vaatwasser en iets maken waar we blij van worden. En zo startte het ontwerpproces waarin wij al onze ideeën de vrije loop gaven.

Hooibak-koken-moderne-keuken-koken met quooker

Innovatief schiereiland in ons favoriete plekje

Zoals eerder genoemd hebben we de keuken, ons favoriete plekje, uitgebreid met een innovatief schiereiland. Maar wat maakt dan onze keuken zo innovatief? Dat gaan we je vertellen. De keuken heeft meerdere kasten en openingen. Er zijn lades op plekken waar je ze niet verwacht, er is verlichting op bijzondere wijze toegevoegd en er loopt water vanuit een balk boven de wasbak. Op de foto’s zul je zien dat deze keuken absoluut niet standaard is en dat we altijd weer nieuwe dingen bedenken.

Het meest bijzondere aan deze keuken vinden wij de toevoer van water. Met een draaiknop op het aanrechtblad draai je de kraan open. Het water loopt dan vanuit de balk omlaag de wasbak in. Deze balk heeft een ingefreesde led strip, waardoor het aanrecht ook nog eens mooi verlicht wordt.

Indeling van het eiland

Als je voor de keuken staat is de indeling als volgt. Links van de wasbak is een vaatwasser. Vervolgens heb je de wasbak met een tunnel onder het eiland door. Deze open ruimte, maakt het eiland luchtiger. Naast de wasbak is een bijzondere lade gemaakt. De lade ligt verder in het eiland doordat er een ruimte is gemaakt voor het ophangen van de handdoek en theedoek.

Naast deze lade is er een kookplaat met ingebouwde afzuiging geplaatst. Onder de kookplaat is een brede lade geplaatst. Het front onder deze lade, lijkt ook een lade, maar dat is het niet, het is een vaste zijwand. Vanaf de kopse kant van het eiland kun je de lade wel openen. Het bovenste front kan natuurlijk niet open, dit is de zijkant van de lade onder de kookplaat. Naast de lade op de kopse kant van het eiland is ook een deurtje gemaakt. Dit deurtje is geen recht deurtje, maar een deurtje in een hoek. Hierdoor kun je bij het openen van dit deurtje de hele hoek zien en gebruiken.

De achterkant van het eiland start met een open vak met een glasplaat naast het hoekdeurtje. In dit open vak kun je mooie dingen toonstellen. Naast het open vak is de opening van de wasbak die onder het hele eiland doorloopt. En hiernaast is een vast paneel, zodat de vaatwasser netjes weggewerkt is.

Materialen van het schiereiland

Het corpus van de keuken is gemaakt van 18 mm dik wit gemelamineerd spaanplaat. 18 mm wit gemelamineerd spaanplaat bestaat uit een laag melamine, op een laag MDF en dan is de binnenste kern spaanplaat. Deze lagen geven het materiaal de eigenschap dat het erg sterk is en goed tegen een stootje kan. Verder bestaat spaanplaat uit rest materiaal. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het materiaal duurzaam in gebruik is. De fronten van de keuken hebben een groene kleur gekregen. Dit decoratieve spaanplaat komt van DecoLegno en is sterk en hygiënisch. Het open vak met de glas plaat aan de achterkant van de keuken is gemaakt in een houtlook van DecoLegno.

Het aanrechtblad is een composieten blad van Grillo met een marmerlook. Composiet is veel gebruiksvriendelijker dan echt marmer, daarom gebruiken wij dit product het liefst. Het contrast tussen het donkere groen en het lichte aanrechtblad zorgt dat het resultaat interessant en spannend is om naar te kijken. Om dit contrast nog verder door te voeren hebben we ervoor gekozen om de muur te betegelen met een groene tegel van Cottoceramix. Door deze tegels te gebruiken, wordt de keuken niet alleen mooi, maar geweldig.

De details maken een ontwerp of een ruimte echt af. Om deze reden werken wij altijd op de millimeter nauwkeurig. Het mooiste detail van ons favoriete plekje vinden wij zelf onze innovatieve kraan.

Noviteiten bij ons favoriete plekje

Om de ruimte echt af te maken hebben we ervoor gekozen om de radiator en wijnkoeler weg te werken achter een dun muurtje. Aan deze muur hangt een zwevende Strackk wandplank. Deze plank geeft verlichting van onder, heeft een boekensteun, gleuven om wijnglazen op te hangen en een magnetisch kapstokhaakje. Verder hebben we een moodboard wand gemaakt, zodat de materiaal moodboards voor de klant gepresenteerd kunnen worden.

Wat is jouw favoriete plekje?

Nu je weet wat ons favoriete plekje is, zijn wij benieuwd wat die van jou is. Of misschien heb je die nog niet en wil je graag ook een favoriet plekje in huis hebben. Wij helpen jou graag daarbij! Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bekijken we wat jouw favoriete plekje in huis kan worden. Misschien kies je voor een nieuwe keuken, of en maatwerk kast. Of misschien gooi je alles wel om en wil je graag een compleet interieuradvies. Bijna alles is mogelijk bij DIEVORM en wij zorgen ervoor dat jij zoveel mogelijk ontzorgd wordt. Voor inspiratie kun je terecht op onze Pinterest of Instagram. Bekijk ons portfolio voor afgeronde projecten.


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    Hooibak-koken-moderne-keuken-koken met quooker Quooker-kraan-zwart-cube-Amsterdam-Dievorm-koken met quooker