Handgrepen in een keuken

De details maken een ontwerp compleet. In een keukenontwerp kunnen deze details het lijnenspel zijn, de afwerking van de randen of de handgrepen. Om goed te laten zien wat voor verschil dit kan uitmaken, ga ik in op de handgrepen. Want ze zijn er in veel verschillende maten en vormen. Daarmee bepalen ze de uitstraling van het keukenontwerp.

Greep loze keuken

We starten met de greep loze keuken. Om alle grepen met elkaar te kunnen vergelijken neem ik als basis een rechte witte keuken. Zoals te zien is op de afbeelding zijn de lades met elkaar uitgelijnd en ontstaat er een strak lijnenspel. De lades gaan open door middel van een tip-on systeem, dit houdt in door middel van een zachte druk op het front. Op de afbeelding hieronder is te zien hoe de tekening er uit ziet.

keuken schets_greep loze keuken

Moderne handgreep

Nu we een greep loze keuken hebben bekeken gaan we kijken naar een keuken met handgrepen. Als eerste kiezen we een moderne handgreep. Deze is strak van vormgeving en de kleur is messing. Messing is op dit moment een trendmateriaal en past daarom perfect bij de moderne uitstraling. Zoals te zien is op de afbeelding hieronder, is de keuken strak van vormgeving en sluit de handgreep hierop aan. Het messing zorgt voor een luxe element in de keuken. Kortom de keuken oogt modern en luxe.

keuken schets_moderne greep keuken

Landelijke of klassieke handgreep

Na de moderne greep, wordt ook vaak de landelijke of klassieke greep gekozen. Deze greep is ten opzichte van de moderne greep, organischer. Dit betekend dat de greep niet kaars recht is, maar rondingen heeft. Op de afbeelding hieronder heb ik weer dezelfde keuken gebruikt en enkel de handgrepen veranderd. Zoals te zien is oogt de keuken gelijk rustieker en minder strak.

keuken schets_landelijke greep keuken

Ingefreesde handgreep

Tevens zijn er nog de ingefreesde handgrepen. Dit zijn grepen die in het front gemaakt worden, in  plaats van dat de grepen op het front gemonteerd worden. Op de afbeelding hieronder is te zien hoe de (houten) ingefreesde grepen er uit zien. Ze zitten in de bovenkant van het lade front bevestigd. Door ingefreesde grepen te gebruiken wordt er een extra lijnenspel toegevoegd. Voor het voorbeeld het ik gekozen voor een houten greep, maar ze zijn ook te verkrijgen in RVS, chroom, messing en andere kleuren.

Moderne_keuken_schets_greep_ingefreesd_hout_wit_marmer_detail_doorsnede

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er in jouw keuken mogelijk is? Twijfel je of je handgrepen wilt of niet? Kijk dan voor meer inspiratie op onze Instagram of projecten pagina. Toch advies nodig? Neem dan contact met ons op!

 


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    keuken schets_greep loze keuken keuken schets_moderne greep keuken keuken schets_moderne greep keuken_detail keuken schets_lange rechte greep keuken keuken schets_lange rechte greep keuken_detail keuken schets_lange rechte greep keuken_detail_doorsnede keuken schets_landelijke greep keuken keuken schets_landelijke greep keuken_detail Moderne_keuken_schets_greep_ingefreesd_hout_wit_marmer Moderne_keuken_schets_greep_ingefreesd_hout_wit_marmer_detail Moderne_keuken_schets_greep_ingefreesd_hout_wit_marmer_detail_doorsnede