Hettich meubelbeslag

Een paar weken geleden zijn wij naar de showroom van Hettich gegaan. Hettich is een leverancier in meubelbeslag. Zij leveren scharnieren, klepbeslag, schuifladesystemen, ladegeleider systemen schuifdeursystemen, vouwdeursystemen en grepen. Hettich zegt zelf dat zij zich continu innoveren en op de laatste trends inspelen. Zij zorgen dat flexibiliteit en multifunctionaliteit de hedendaagse meubels vormgeven. Zij willen de meubels van deze wereld tot leven wekken met hun technische functies.

In de showroom zijn wij de volgende interessante functies tegengekomen.

 • Gesynchroniseerde ladegeleiders
 • Twee formaten ladegeleiders
 • Deur scharnieren voor 10mm front
 • Verlichting aan binnenkant van de lade
 • Draaiplateau voor in de koelkast
 • Verplaatsbare kasten
 • Verscholen schuifsysteem voor badkamerspiegel
 • Uitschuifbare tafels

Ladegeleiders

Zoals in ons lijstje benoemd zijn er twee ladegeleider systemen die onze interesse heeft gewekt. De eerste die wij willen bespreken is de gesynchroniseerde ladegeleider. Op dit moment gebruiken wij ladegeleiders van BLUM. Deze zijn niet te synchroniseren met andere ladegeleiders. Elke ladegeleider werkt individueel. Als we nu een grote lade willen maken die bestaat uit twee lades, moeten we ervoor zorgen dat op twee plekken tegelijk wordt gedrukt op het front bij een tip-on systeem. Met de gesynchroniseerde ladegeleiders van Hettich hoeft dat niet meer. De verschillende ladegeleiders zijn op elkaar af te stellen, waardoor alle lades opengaan bij het drukken op de front van één lade. De ladegeleiders werken dan tegelijk. showroom Hettich ladegeleider systeem detail

Het tweede ladegeleider systeem dat ik wil bespreken is de versie met twee formaten. Bij Hettich hebben ze een lade in een bijzondere vorm gemaakt. Hierdoor is de rechterkant korter dan de linkerkant. Normaal is het dan niet mogelijk om de lade te openen met een tip-on systeem. Hettich heeft hiervoor een oplossing. Zij hebben een systeem ontwikkeld waarbij de staaf schuin kan staan. Hierdoor kan deze lade ook met een tip-on systeem geopend worden. Dit is echt innovatief in de meubelmaker wereld! We kunnen niet wachten om deze ladegeleiders ook zelf toe te passen.showroom Hettich ladesysteem detail

Scharnieren

Bij het gebruik van deuren in een kast of keuken heb je scharnieren nodig. Meestal is de front dan 16 tot 18 mm dik, om het scharnier te kunnen bevestigen. Hettich heeft een slankere scharnier ontworpen, waardoor de deur nu ook 10 mm dun kan zijn!

showroom Hettich scharnier front 10 mm

Handige functies

Verder heeft Hettich nog kleine toepassingen ontworpen, zoals de verlichting in lades en een draaiplateau voor in de koelkast. De verlichting van de lades kan zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de lade bevestigd worden. Het draaiplateau zet je in de koelkast neer. Bij het draaien van het plateau is te zien dat de plateau iets naar voren komt en daarna weer terug naar achteren gaat. Zie de video voor een goed beeld.

Verplaatsbaar

Naast deze technische ontwerpen, heeft Hettich in de showroom ook verplaatsbare kasten staan. Ze hebben een badkamer meubel ontworpen, waarvan één element te verschuiven is. Bij het verschuiven komt een opbergruimte tevoorschijn en verdwijnt de spiegel.

Tevens heeft Hettich een grote verplaatsbare kastenwand gemaakt. Helemaal uitgeschoven is hier niets van te zien. Maar wanneer de kast ingeschoven wordt, komen er open vakken tevoorschijn. Het schuiven van de kastenwand gebeurt door de kast te laten zweven en te laten rollen over geleiders bovenop de twee zijkasten.

Ten slotte is er nog de badkamerspiegel die als schuifdeur dient. Het schuifsysteem is niet te zien en daardoor lijkt de spiegel te zweven. Door de spiegel te verschuiven, komen opbergruimtes beschikbaar.

showroom Hettich verplaatsbare kastenwand

Uitschuifbaar

Wat Hettich ook heel tof doet is het werken met uitschuifbare elementen. Zo hebben ze een uitschuifbare tafel ontworpen. Deze zit verborgen in de kast. Als de kast opengaat, is een tafel vanuit de zijkant uit te schuiven. Deze zit verborgen onder het bovenblad. Zie de foto’s ter verduidelijking.

Verder heeft Hettich een hoge kast gemaakt waarin een tafelblad zit. In eerste instantie is niet te zien dat deze uit te schuiven is. Het lijkt onderdeel van de kast zelf. Zodra de tafel uitgeschoven wordt, is een werkbaar bureau te gebruiken.

Het thema ‘’uitschuifbare meubelen’’ komt voort uit het kleiner leven en de Tiny House. In een Tiny house, moeten de meubels namelijk multifunctioneel zijn.

showroom Hettich uitschuifbare tafel deels uit de kast

Kortom Hettich heeft echt innovatieve functies ontworpen. Wij bij DIEVORM waren allemaal erg enthousiast en hebben zin om deze functies toe te gaan passen in onze meubels. Welke functie zou jij thuis willen hebben? Neem contact met ons op en dan bekijken we samen hoe jouw unieke kast op maat er uit gaat zien. Bekijk ons portfolio of Instagram voor inspiratie.


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
  Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


  showroom Hettich verplaatsbare kastenwand showroom Hettich verplaatsbare kastenwand dicht showroom Hettich ladegeleider systeem detail showroom Hettich verlichting binnenkant lade showroom Hettich scharnier front 10 mm showroom Hettich uitschuifbare tafel in de kast showroom Hettich uitschuifbare tafel deels uit de kast showroom Hettich uitschuifbare tafel uit de kast showroom Hettich uitschuifbare tafel detail showroom Hettich uitschuifbare tafel showroom Hettich badkamer verborgen schuifdeur spiegel showroom Hettich badkamer verborgen schuifdeur spiegel verplaatsten