Hoe kies je een aanrechtblad?

Een keuken op maat laten ontwerpen is vaak lastiger dan gedacht. Er moet rekening gehouden worden met de indeling, de keukenapparaturen, materialen en kleuren. In een aantal eerder geschreven blogs geef ik tips bij het maken van de juiste keuzes. Bijvoorbeeld voor kastindelingen en inbouwapparatuur van de keuken. Ook laat ik een aantal trends zien en heb ik onze favoriete keukens besproken. Deze keer gaan we meer in op de materiaal keuzes voor een aanrechtblad. Want hoe moet je nu ooit een keuze maken tussen al die verschillende soorten?

We beginnen met een basis van kennis aanleggen. Het is belangrijk om te weten welke eigenschappen een bepaald soort materiaal heeft. Zo is marmer een erg mooi materiaal, maar zijn er veel nadelen. Voor het gemak heb ik een overzicht gemaakt van de materiaal eigenschappen van aanrechtbladen.

Marmeren aanrechtblad

Voordelen: slijtvast, stootvast en hittebestendige eigenschappen
Nadelen: poreus bij aderen, vlekken door vloeistoffen, gevoelig voor krassen en bijtende middelen
Let op: kan kapot gestoten worden door een  materiaal dat harder is dan het marmer.
Let op: kan niet goed tegen snelle temperatuur wisselingen, snel thermoshock.

Granieten aanrechtblad

Voordelen: krasvast, zeer hard, hittebestendig, slijtvast en stootvast
Nadelen: kleine oneffenheden, vlekken door vloeistoffen, licht radioactief en gevoelig voor bijtende middelen
Let op: in het geval van een gepolijst oppervlakte wil er nog wel eens een krasje ontstaan wanneer u heel veel kracht zet.
Let op: kan niet goed tegen snelle temperatuur wisselingen en kan kapot gestoten worden door een materiaal dat harder is dan het graniet.

Corian

Voordelen: hygiënisch, zeer hard, duurzaam, naadloos, niet-poreus en kleine krassen te herstellen
Nadelen: niet hittebestendig, gevoelig voor bijtende middelen en krassen

Kwarts

Voordelen: krasvast, vormvast, slijtvast, stootvast, hittebestendig, hygiënisch en niet-poreus
Nadelen: gevoelig voor bijtende middelen
Let op: vlekken ontstaan door hete voorwerpen op het blad

Keramiek

Voordelen: krasvast, vormvast, hittebestendig, hygiënisch, niet-poreus en licht van gewicht
Nadelen: gevoelig voor bijtende middelen
Let op: randen kunnen kapot gestoten worden

Composiet

Voordelen: Krasvast, vormvast, slijtvast, stootvast, hittebestendig, hygiënisch en niet-poreus
Nadelen: geen
Let op: vlekken ontstaan door hete voorwerpen op het blad
Let op: vlekken ontstaan bij het laten liggen van vloeistoffen op het blad

Dekton

Voordelen: Krasvast, vormvast, slijtvast, stootvast, hittebestendig, hygiënisch, niet-poreus en minder breuk gevoelig dan andere materialen
Nadelen: geen
Let op: bij extreme belasting kan het blad breken

In het overzicht hierboven is heel goed te zien, welke eigenschappen bij de materialen horen. Doordat ze zijn opgedeeld in voor- en nadelen, is ook heel snel duidelijk welke materialen meer risico’s met zich meebrengen. Nu je de eigenschappen van de materialen weet, kun je bewust een keuze maken voor een aanrechtblad. En zodra je weet welk materiaal je wilt gebruiken, is er de keus in verschillende kleuren. Dekton, corian, composiet en keramiek hebben de meeste keuzes, doordat deze materialen menselijk geproduceerd zijn. Hierdoor kun je kiezen voor een marmerlook of betonlook gemaakt van keramiek. Dan heb je de uitstraling van het materiaal dat je mooi vindt, maar niet de vervelende eigenschappen. Een echte win-win situatie. Wij bij DIEVORM maken graag gebruik van deze kunstmatige gesteenten, omdat deze het minst problemen met zich meebrengen.

Natuursteenstunter

De aanrechtbladen die wij bestellen komen van Natuursteenstunter. En nu hoor ik je al denken, dat klinkt goedkoop en slecht. Niets is minder waar! Natuursteenstunter levert bladen van toonaangevende Italiaanse fabrikanten. En elke leverancier is weer gespecialiseerd in hun materiaal. Zo krijg je altijd de beste kwaliteit voor de beste prijs! Verder meten de adviseurs van zelf de bladen in, waardoor het blad altijd past. Kortom het perfecte aanrechtblad voor de perfecte keuken levert Natuursteenstunter. Door de precisie en het persoonlijke contact van het bedrijf werken wij graag met hun samen.

hoe_kies_je_een_aanrechtblad_rolbak_materialen_composiet_keramiek_dekton_marmer_graniet_kwarts

Bij ons op kantoor hebben we een rolbak met veel verschillende stalen van aanrechtbladen. In onze collectie zit voor elke klant wel iets moois. Toch kan het voorkomen dat er nog iets mist of dat de klant echt iets specifieks zoekt. Dan kunnen wij terecht in de showroom van Natuursteenstunter. Hier is bijna de hele collectie te vinden, waardoor we altijd zullen slagen.

Dus ben jij bezig met het renoveren van de keuken of wil je juist een compleet nieuwe keuken laten ontwerpen? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres! Samen met Natuursteenstunter maken wij van jouw keuken een droomkeuken. Wij maken de keuken helemaal op maat en naar wens, zodat deze perfect bij het interieur aansluit. Voor inspiratie kun je terecht op onze Instagram of Facebook. Of bekijk de afgeronde projecten op onze website. Voor vragen of advies kun je altijd contact met ons opnemen. Samen helpen wij jou met het realiseren van jouw unieke droomkeuken.


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    hoe_kies_je_een_aanrechtblad_rolbak_materialen_composiet_keramiek_dekton_marmer_graniet_kwarts