Hoe maak je je nieuwbouw woning gezellig en sfeervol

Hoe maak je je nieuwbouw woning gezellig en sfeervol? Een vraag die erg vaak gesteld wordt de laatste tijd. Deze vraag komt voort uit het feit dat oudere woningen vaak meer karakter hebben, omdat ze al doorleefd zijn en geen strakke moderne bouw hebben. Toch is het mogelijk om je nieuwbouw woning gezellig en sfeervol te krijgen. In deze blog geven wij jou de tips om je huis gezellig en sfeervol te maken.

Muren van een nieuwbouw woning gezellig en sfeervol maken

We starten met de muren van je nieuwbouw woning. Deze kun je namelijk op meerdere manieren karakter geven. Een van de eerste opties is het toevoegen van lambrisering of sierlijsten. In oudere huizen vind je namelijk vrijwel altijd paneelwerk op de muren en plafonds. Door dit zelf toe te voegen, breek je de strakke rechte vormen en voeg je karakter toe. Je kunt er ook voor kiezen om de muren te behangen met een print van een oud meester. Behang is trouwens een goed en praktisch materiaal in een nieuwbouwwoning. De eerste jaren werken de muren namelijk nog veel en het zou zonde zijn om scheuren te zien in je net glad gestucte muur. Tot slot is er nog de mogelijkheid om je muur te verven in een kleur. Dit helpt goed bij het toevoegen van sfeer in een ruimte. Helemaal wanneer je kiest voor een warme kleur als bruin, rood, roze etc. Een kleur toevoegen geeft de ruimte namelijk meer diepte en speelsheid. Vooral wanneer je werkt met een uitgesproken kleur die op één accentmuur geschilderd wordt.

Accessoires aan de muren

Naast het toevoegen van paneelwerk, behang of kleur is het ook een goed idee om accessoires aan de muren te hangen. Denk hierbij aan houten schappen, familiefoto’s, wandkleden etc. Vooral wanneer je kiest voor oude en/of natuurlijke materialen, zal de ruimte gezelliger worden. Denk hierbij aan gevonden items bij de kringloop of oude lijstjes van vroeger. Ook de combinatie tussen verschillende materialen, zorgt voor meer sfeer, dan wanneer je alles in hetzelfde lijstje ophangt. De persoonlijkheid van jouw woning zit in de aankleding en zorgt ervoor dat de ruimte karakter krijgt.

De vloer

De vloer in jouw nieuwbouwwoning heeft ook veel invloed op de uiteindelijke sfeer in huis. Kies je voor een gietvloer dan is de sfeer veel meer industrieel en koel dan wanneer je kiest voor een houten vloer. Een gietvloer is namelijk minimalistisch en strak. Terwijl een houten vloer, verschillende noesten en vlammen heeft. Dit maakt de vloer uniek en authentiek, zeker wanneer je een wat drukker houtpatroon hebt.

In de meeste nieuwbouwwoningen ligt er standaard vloerverwarming in. Het is hierdoor wel erg belangrijk dat de vloer die je uitkiest hier tegen kan. Een goede optie hiervoor is bijvoorbeeld PVC en Vinyl. Deze vloeren zijn onderhoudsvrij en werken minder dan echt hout. Dit is ook erg praktisch, aangezien je nieuwbouwwoning in het begin nog werkt. Ook zijn de houten prints, tegenwoordig zo goed, dat je vaak niet direct ziet of het echt hout is.

Naast de juiste vloer uitkiezen kun je ook gebruik maken van vloerkleden. Er zijn enorm veel opties in de vloerkleden. Je hebt rechte vormen, ronde vormen en organische vormen. Ook heb je allemaal verschillende prints, patronen, materialen en kleuren waaruit je kunt kiezen. De keuze is dus ruim en er is altijd wel een vloerkleed dat perfect past bij jouw stijl. Onze tip is om met ronde en organische vormen te werken. Deze vormen staan namelijk haaks op de rechte vormgeving van jouw nieuwbouw huis. Dit contrast is speels en leuk. Een ander voordeel aan het gebruik maken van vloerkleden is de demping. Een vloerkleed zorgt er namelijk voor dat je huis minder galmt en de akoestiek dus verbetert.

Organische vormgeving

Zoals we in het kopje vloeren al vertelden is het toevoegen van ronde of organische vormen belangrijk. Dit komt omdat je de ruimte hiermee optisch zachter maakt. In oudere huizen vallen de rechte vormen niet op door bijvoorbeeld de lambrisering en de authentieke details die zijn toegepast. Door organische of ronde vormen te gebruiken breek je de rechte vormen van de muren, vloeren en misschien zelfs wel de meubels. Organische vormgeving kun je op veel manieren toepassen. Denk hierbij aan een ronde spiegel, een ovale tafel, ronde bijzettafeltjes en een organische vloerkleed. Maar je kunt het ook in de accessoires toepassen. Denk hierbij aan vazen, kaarsenhouders, kussens en wanddecoratie. Kortom, voeg organische of ronde elementen toe aan je interieur, om de sfeer en gezelligheid in je nieuwbouw woning te krijgen.

De deuren van je nieuwbouw woning gezellig en sfeervol maken

In een nieuwbouwwoning krijg je meestal de standaard witte opdekdeuren die door je hele woning geplaatst zijn. Voor een echte interieurliefhebber kan dit een grote doorn in het oog zijn. Daarom kun je ervoor kiezen om mooi houten of stalen deuren aan te schaffen en de huidige deuren hiermee te vervangen. Een kostbare ingreep, die je eventueel in stappen kunt uitvoeren. Begin zeker met je woonkamer deur, aangezien je hier veel tijd in doorbrengt. Je kunt natuurlijk er ook voor kiezen om oude deuren op marktplaats of bij handelaren in oude bouwmaterialen te kopen. Meer karakter en vaak voor een vriendelijker prijsje.

Als je kiest om de deuren te vervangen, dan is het nog leuk om met contrast te werken. Heb je lichte muren, kies een donkere deur, heb je een strak interieur, kies voor robuuste deuren op die manier maak je je interieur spannend en dynamisch.

Materialen in je nieuwbouwhuis

Zodra je huis opgeleverd wordt, zie je hoe koel de materialen zijn. Betonnen vloer, kale muren, tegels etc. Door andere materialen in jouw huis toe te voegen zorg je ervoor dat jouw nieuwbouw woning gezellig en sfeervol wordt. Natuurlijke materialen zijn hierbij een goede tegenhanger tegen de materialen die zich al in de woning bevinden. Ze zorgen ervoor dat er een gezonde balans ontstaat. Natuurlijke materialen zijn onder andere hout, wol, katoen, linnen, jute, rotan etc. Deze elementen geven een tijdloze uitstraling en zijn makkelijk te combineren.

Wanneer je ook nog meubels moet uitzoeken, kun je ervoor kiezen om ook te denken aan het uitzoeken van fluffy materialen. Denk hierbij aan een bouclé stof die je op de bank, stoelen of fauteuil kunt toepassen. Of aan een hoogpolig zacht vloerkleed. Ook velourse stoffen passen perfect bij dit plaatje. Deze zachte materialen brengen weer dat contrast tegenover de harde materialen, als hout en steen.

Planten in je nieuwbouwwoning

Tot slot is er nog de beplanting. Planten in huis halen, zorgt ook voor meer sfeer. Je hebt veel verschillende soorten kamer planten, de een makkelijker dan de ander. Elke plant heeft zijn eigen kleuren en vormen, waardoor je lekker creatief kunt zijn. Kies je voor kleine kleurrijke planten met bloemen zoals orchideeën of lepelplanten of kies je voor grote tropische knallers zoals een banaanboom of paradijsvogelplant. Wat je ook doet, je doet het goed door voor planten in huis te kiezen.

Conclusie op hoe je je nieuwbouw woning gezellig en sfeervol kan maken

Kortom zodra je je nieuwbouw woning gezellig en sfeervol wil maken, moet je kiezen voor het toevoegen van contrasten. Paneelwerk, om de muren karakter te geven. Kleur of behang toevoegen, zachte/natuurlijke materialen en organische vormen gebruiken. Of combineer oude en nieuwe materialen en zorg dat je jouw persoonlijkheid terug laat komen in je huis. Het belangrijkste is, blijf bij jezelf, kies voor wat jij mooi vindt en dan zal jij het gelukkigst zijn in jouw nieuwbouwwoning. Heb je inspiratie nodig voor jouw nieuwbouwwoning? Of wil je advies krijgen over hoe je het beste jouw interieur kan samenstellen? Neem dan contact op met DIEVORM. Wij helpen jou de beste indeling te bepalen en zorgen ervoor dat je de juiste materialen en kleuren gekozen worden, zodat jij gelukkig wordt van jouw droominterieur. Voor inspiratie kun je onze afgeronde projecten bekijken in ons portfolio of ga naar onze sociale media pagina’s Instagram, Facebook en Pinterest.


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    unieke_kastenwand_haard meubel_tv meubel_maatwerk_modern_design_spiegel_Arnhem_DIEVORM_Velp_Rheden maatwerk_kast_design_uniek_elektrische haard_televisie_tv meubel_haard meubel_Velp_Arnhem_Roosendaal design_TV meubel_modern_uniek_televisiekast_op maat gemaakt_maatwerk_DIEVORM_Arnhem_Amsterdam uniek_televisiekast_modern_detail_achterwand_design_TV meubel_op maat gemaakt_maatwerk_DIEVORM_Arnhem_Amsterdam moderne_keuken_renovatie_utrecht_DIEVORM_keukenrenovatie design_kastenwand_blauw_houtlook_houten latten_DIEVORM_Oosterbeek Bosma_Arnhem_DIEVORM_hoekkeuken_donkere keuken_houten keuken design_kledingkast_kast op maat_garderobekast_op maat gemaakt_modern_maatkast_DIEVORM_Gennep wandkast_design_moderne_vakkenkast_DecoLegno_retro_DIEVORM_Arnhem_Nijmegen_Elst moderne garderobekast op maat garderobekast_inbouwkast_design_modern_strak_groen_open vak_DIEVORM_Arnhem_Velp_Nijmegen inloopkast_Rubelli_design_modern_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM werkkamer_bureau_houten muur_eiken houten latjes_eiken hout_design High_end_design_keuken_zwart_donker_Arnhem_Schuytgraaf_hout design-informatiebalie-arnhem-facilitypoint-modern zwart_oranje_keuken_renovatie_Utrecht moderne_keuken_Arnhem_Nijmegen