Keuken materialen

DIEVORM heeft alle materialen in huis voor uw keuken of kast op maat. In onze studio hebben wij de gehele collectie van onder andere DecoLegno en Baars&Bloemhoff. Beide leveren kwalitatief, hoogwaardig, decoratief plaatmateriaal die wij kunnen gebruiken voor uw unieke, op maat gemaakte kast of keuken. Doordat wij de gehele collectie in onze studio aanwezig hebben, kunnen wij creatieve combinaties tussen de verschillende materialen maken. Hierbij kunnen wij het ontwerp van uw kast of keuken naar een hoger niveau tillen en komen wij tot een uniek resultaat.

In een keuken zijn ook andere materialen aanwezig, denk hierbij aan het aanrechtblad of een tegel achterwand. DIEVORM werkt samen met Luuk Schoot en Grillo. Deze partijen leveren hoogwaardig aanrechtbladen in diverse materialen, zoals composiet, keramiek, marmer, kwartsiet en graniet. Cottoceramix levert onze bijzondere wand- en vloertegels van keramiek. In onze showroom zijn verschillende stalen aanwezig van de tegels en aanrechtbladen.

Kortom, er zijn veel soorten materialen, maar hoe kiest u de juiste materialen uit? DIEVORM adviseert  en ondersteunt u tijdens dit proces. Zo maakt u altijd de juiste keuze. Wij starten het ontwerpproces met een kennismakingsgesprek bij ons in de studio. Gedurende het gesprek zullen wij u materialen adviseren die perfect passen voor uw unieke keuken of kast op maat.

Het liefst spreken wij met u af in onze studio, zodat wij u onze gehele collectie kunnen laten zien. Hierdoor kunnen wij u de juiste materialen adviseren voor uw kast of keuken. Een voorbeeld; u wilt graag van kleurrijke materialen gebruik maken. Wij helpen u dan kiezen tussen gemelamineerd spaanplaat, HPL of het spuiten van massief hout. En wilt u een tegel spatwand? Ook geen probleem, wij hebben genoeg kleuren en vormen om de juiste tegel te vinden.

Maar wat als u nu niet het materiaal ziet dat u graag wilt gebruiken? Geen probleem! Wij bij DIEVORM zijn erg flexibel en kunnen altijd aan stalen van andere materialen komen. Hierdoor weet u zeker dat uw keuken of kast de uitstraling krijgt die u voor ogen hebt.

materialen beeld, sfeerbeeld, keuken materialen, statenkast, dievorm, decoratief plaatmateriaal, spaanplaat, melamine, HPL

De eigenschappen van materialen

Een belangrijk onderdeel van materialen kiezen zijn de eigenschappen vergelijken. Echt hout is bijvoorbeeld erg mooi en een natuurlijk product. Dit maakt dat het hout kan gaan werken, wat niet altijd handig is. Decoratief plaatmateriaal is dan de ideale oplossing. De melamine laag beschermt de spaanplaat kern en kan tegelijkertijd een houtlook hebben. Hierdoor krijgt u nog steeds een natuurlijke uitstraling in uw keuken, zonder de werking en onderhoud van massief hout.

Het decoratieve plaatmateriaal waar wij bij DIEVORM graag mee werken is 18mm gemelamineerd spaanplaat. Het bijzondere aan dit materiaal is dat er tussen de melamine en spaanplaat laag, een laag MDF verlijmd is. Dit maakt het materiaal erg stevig en duurzaam in gebruik. De melamine laag komt in vele structuren en kleuren voor, waardoor er vrijwel altijd een passende match is voor elke klant.

Onze tegelleverancier levert bijzondere wand- en vloertegels van keramiek. Keramiek is krasvast, vormvast, hittebestendig, hygiënisch, niet-poreus en licht. Ideaal dus voor een spatwand of vloer in de keuken. Op de tegels zit een glazuurlaag die de specifieke afwerking geeft aan de tegel. Let wel op met tegels dat bijtende (schoonmaak)middelen de tegels kunnen beschadigen.

Tot slot zijn er nog de keukenbladen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, kiest u bijvoorbeeld voor graniet, kwarts, marmer of composiet? Elk materiaal heeft haar eigen eigenschappen die als voor- en nadeel kan werken. Marmer is bijvoorbeeld erg gevoelig voor vlekken, krassen en grote temperatuurschommelingen. Hierdoor moet u met marmer eigenlijk altijd uitkijken dat u het blad niet beschadigd. Graniet is daarentegen sterker dan marmer. Het is meer krasvast en zeer hard, maar het blijft een natuursteen. Ook graniet is dus gevoelig voor vlekken en bijtende middelen.

Wilt u liever een aanrechtblad met zo min mogelijk onderhoud? Kies dan voor kwarts of composiet. Beide materialen zijn krasvast, vormvast, slijtvast, hittebestendig, hygiënisch, niet-poreus en stootvast. Het aanrechtblad kan alleen vlekken krijgen door hete voorwerpen op het blad te zetten of (bijtende) vloeistoffen op het aanrecht te laten liggen. Kwarts of composiet in de keuken gebruiken is dus veel gebruiksvriendelijker dan een natuursteen als marmer of graniet.

Waarom kiest u voor DIEVORM?

-U heeft binnen 2 werkdagen contact met ons.
-Wij beschikken over een eigen werkplaats, dus wij kunnen onafhankelijk te werk gaan.
-Kwaliteit staat voor ons voorop. Daarom kiezen wij voor de beste materialen en bouwen wij alles vakkundig.
-U kunt rekenen op een uniek ontwerp, wij gaan nooit voor de eerste of makkelijkste optie.
-DIEVORM zorgt ervoor dat u geen omkijken naar het geheel heeft. Wij regelen alles omtrent ontwerp, bouw, het plaatsen en alles wat daarbij komt kijken.
-Wij bieden u een heldere offerte waarin alles duidelijk omschreven wordt.

Bent u benieuwd naar wat wij voor uw project kunnen betekenen? Wilt u hulp bij het kiezen van uw materialen? Ons team staat voor u klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van uw project te bespreken. Samen ontwerpen we uw unieke keuken of kast op maat. Er zijn genoeg klanten die u al voorgingen, bekijk hun projecten in ons portfolio en raak geïnspireerd! Voor nog meer inspiratie kunt u terecht op onze sociale media kanalen, Instagram, Facebook en Pinterest.


Review Fam. Philips

Fam. Philips:
"Precies zoals we van tevoren hadden gehoopt dat het zou worden."

Review Martijn Elshove

Martijn Elshove:
"...secuurheid, precisie en aandacht voor detail"

Review Hennesy Au

Hennesy Au:
"Martijn dacht met ons mee en had oog voor details."

Review Mark de Beer

Mark de Beer:
"Als je op zoek bent naar een niet standaard custom made project dan ben je bij Dievorm aan het juiste adres."

Review Madelief Germeraad

Madelief Germeraad:
"En ook dit keer kwam Martijn met een verrassend en origineel ontwerp waar we helemaal blij van werden."

Review Donald Roos

Donald Roos:
"...waarbij onze ideeën en wensen zijn vertaald naar een ontwerp en uiteindelijk een keuken die onze wensen overtreffen."

Review Aukje van Noordenne-van Tol

Aukje van Noordenne-van Tol:
"...meedenkend en zowel met ontwerp van de kast, als met de uitvoering onze verwachtingen overtroffen."

previous arrow
next arrow
Shadow

Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel ons op 06-30295287 of vul uw gegevens in.

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.