Martijn Ubbels

Oprichter en ontwerper

In 2004 richtte Martijn Ubbels (1970) het ontwerpbureau DIEVORM op. Hij wilde zijn hart volgen en is als autodidact het ontwerpersvak in gegaan. In zijn vroege tienerjaren was Martijn Ubbels al bezig met het maken van meubels. Naast het maken van eigen creaties, reproduceerde hij in het bijzonder meubels van Rietveld. Daar kreeg hij een geluksgevoel van.
Hij studeerde Technische Bedrijfskunde aan de HTS en ging in de Telecomsector werken. De behoefte om in zijn werk dichterbij zichzelf te komen en zijn visuele kwaliteiten te gaan benutten heeft hem in 2004 terug gebracht naar zijn meubels. Blij worden is het centrale thema bij zijn ontwerpen. Ruimte, rust en luchtigheid zijn belangrijke kenmerken.
Hij streeft ernaar met zijn ideeën mensen in hun eigen persoonlijke ontwikkeling positief te raken. Want wat is er mooier dan je eigen passie te durven nastreven en gelukkig te zijn.

Visie

Onafhankelijkheid

Onafhankelijk zijn betekent voor mij het vermogen hebben om in de eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Om bijvoorbeeld mijn onafhankelijkheid van de voor iedereen zo vanzelfsprekende voorziening van elektriciteit en gas te verkleinen heb ik er voor gekozen om in mijn huis een houtkachel te installeren. Ik ben dus altijd in staat om in mijn eigen warmtebehoefte te voorzien. Bovendien probeer ik om afhankelijkheid van dingen die niet echt waarde toevoegen te verkleinen. Ik vind het vooral belangrijk om naar de basis behoeften te kijken. In mijn ontwerpen probeer ik dus naar de basis te kijken en weg te laten wat geen waarde heeft, deze methode geeft het ontwerp meer kracht.

Kinderen

Het mooiste op aarde zijn toch wel onze kinderen. Deze kleine mensjes hebben nog niet de normen en waarden mee gekregen van een samenleving. Ze zijn vaak ongegeneerd, onbevangen en passievol en soms een beetje gek. Ik vind het belangrijk om mijn ontwerpen met de onbevangenheid van een kind tot stand te laten komen en hiervan te kunnen genieten. Dit probeer ik te doen door zo nu en dan afstand te nemen van mijn leeftijd en de creativiteit de vrije loop te laten.

Realist

Ik noem mezelf een realist. Vaak weet ik een situatie aan de hand van bekende gegevens aardig in te schatten. Wanneer ik op bezoek ben bij een klant probeer ik zo objectief mogelijk naar de situatie te kijken en begrip te tonen voor mensen en hun wensen. Bij het ontwerpen is het voor mij belangrijk dat de achtergrond goed bestudeerd word en dat ieder ontwerp ook echt toepasbaar en uitvoerbaar is.

Verandering

Verandering is voor mij rekening houden met de echte wilskracht van een mens, in hoeverre durft de klant mee te gaan in onconventionele voorstellen? Ik vind het plezierig om bij de klant thuis in zijn eigen leefomgeving, rekening houdend met zijn wensen, toch een verrassende persoonlijke touch aan te brengen. Ik probeer de mensen te overtuigen dat een andere kleur, een excentrieke vorm of niet verwacht materiaal onverwachte mogelijkheden kan opleveren. De verandering mag best groot lijken maar moet altijd passend blijven met de leefomgeving en persoonlijkheid van mijn klanten.

Overgave

We wonen met zoveel mensen op deze kleine planeet dat we elkaar niet kunnen ontlopen. Ik vind het daarom essentieel dat je de mensen om je heen leert waarderen. Dit is een voorwaarde die ik als ontwerper nodig heb om me over te kunnen geven aan de wensen van mijn klanten. Overgave aan de wens van de klant betekent het starten van een proces met vaak verrassende uitkomsten.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.