Tuinontwerp

 

Tuinontwerp

DIEVORM kan u helpen bij het maken van een goed tuinontwerp. Wat zijn uw wensen wat betreft sfeer of gebruik van de tuin? Laten we daar invulling aangeven. Het genieten van buiten wordt absoluut groter als u zich thuisvoelt in uw tuin.

Landschapsontwerper Dorine van der Wielen zal eerst met u kennismaken. Vervolgens maakt ze een gedegen analyse van de basis van het terrein (de bodem, het water, reliëf en historie) en uw wensen.

Uitwerking

Met beplanting, verhardingen en meubilair creëert Dorine een ruimtelijk ontwerp voor u. Dit wordt uitgewerkt in een boekje, waarin alles duidelijk wordt toegelicht. Zo wordt duidelijk voor u waarom bepaalde ontwerp keuzes zijn gemaakt. Vervolgens is de keuze aan u: gaat u zelf aan de slag om uw tuin te realiseren? Of wilt u de werkzaamheden door DIEVORM laten coördineren?

Beplantingsplan

Alleen een beplantingsplan nodig? Dat kan ook. Als u al een goed ontwerp heeft van u tuin maar te weinig kennis heeft van planten en hun toepassing kan een beplantingsplan een meerwaarde zijn.

Dorine zal eerst bij u thuis inventariseren welke planten, heesters en bomen u al heeft. Daarnaast inventariseert ze wat uw wensen zijn om de beplanting aan te passen. Aan de hand van uw wensen en haar kennis van bodem, grondwaterstand en klimaat maakt Dorine uw beplantingsplan. Ook hierbij is de keuze aan u: wilt u zelf de planten bestellen en inplanten? Of wilt u het werk via DIEVORM laten coördineren?

Tip! De klimaatbestendige tuin

Het klimaat is natuurlijk aan het veranderen. Jaarlijks zijn er steeds meer warme dagen die hittestress bij de planten opleveren. Er zijn steeds grotere hoeveelheden neerslag die het riool niet meer kan verwerken. Dat dit gebeurt, is een feit.

U kunt ervoor zorgen dat uw tuin hier beter tegen bestand is. Kies bijvoorbeeld geen stenen tuin, maar een groene tuin, zodat regenwater beter afgevoerd kan worden. Ook het type plant dat beter tegen hitte kan kunt u aanpassen in uw tuin.

Bekijk eerder gerealiseerde projecten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem