Design TV meubel

Een design TV meubel komt in veel verschillende soorten en maten voor. Al helemaal wanneer u kiest voor een op maat gemaakte TV kast. Bij DIEVORM maken we elk meubelstuk volledig op maat, geheel naar uw wensen. Hierdoor zijn onze producten altijd uniek en speciaal voor u gemaakt. Onze klant uit Oosterbeek nam met ons contact op om een uniek TV meubel te laten maken. Hoe dat er ongeveer uit moest zien, dat wisten ze nog niet. De belangrijkste eis was dat de televisie volledig verborgen moest kunnen worden. 

Na het telefonische contact dat we hebben gehad over de opdracht hebben we besloten om af te spreken bij ons in de studio. In onze studio hebben we namelijk alle materialen liggen en kunnen we goed de details van het project bespreken. Tijdens dit eerste gesprek is het voor ons belangrijk dat wij niet alleen de opdracht maar ook de klant goed leren kennen. Hierdoor weten we zeker dat het ontwerp perfect zal passen bij de klant thuis. 

design_TV meubel_modern_uniek_televisiekast_op maat gemaakt_maatwerk_DIEVORM_Arnhem_Amsterdam

Tijdens het gesprek hebben we goed bekeken naar de verschillende materialen en opties. Uiteindelijk zijn we gegaan voor de optie Less is More. Een witte kast met een bijzondere achterwand. Een wand van stof. Ook werd duidelijk dat handgrepen teveel in het zicht zouden zijn, dus het design TV meubel wordt volledig geopend met een tip-on systeem. Met een zachte druk op het front zal de deur of lade vanzelf openen. 

De grootste uitdaging in dit project zat in het bedenken hoe we de televisie makkelijk kunnen verstoppen. In een eerder project hebben we schuifdeuren gemaakt, dit leek ons de ideale oplossing voor dit design TV meubel. Nu moeten alleen de verhouding nog goed bepaald worden en dan weten hoe de kast er ongeveer uit gaat zien. Want de schuifdeuren moeten wanneer ze geopend zijn, niet in de weg zitten. Om dit probleem op te lossen hebben we ervoor gekozen om naast het open vak voor de televisie, 2 open vakken te maken. Elk aan één kant. Hierdoor zal wanneer de televisie zichtbaar is de 2 open vakken verborgen worden. Wanneer de televisie verborgen is, zullen de 2 open vakken zichtbaar zijn. De perfecte oplossing voor dit design TV meubel.

Zoals we eerder al benoemde, kozen we voor Less is More. De kast is daarom volledig gemaakt van wit gemelamineerd spaanplaat. Dit materiaal is erg onderhoudsvrij, sterk en duurzaam. Perfect voor een lange levensduur en optimaal genieten. Om toch meer sfeer en een uniek element toe te voegen, hebben we ervoor gekozen om de open vakken een bijzondere achterwand te geven. Een wand bekleed met stof. Deze stof valt extra op dankzij de andere kleur en structuur in vergelijking met de rest van de kast. Op deze manier voegen we contrast en dimensie toe in het ontwerp en tillen we het design TV meubel naar een hoger level.

Bent u nieuwsgierig naar wat voor ontwerp wij voor uw TV meubel kunnen bedenken? Of wilt u graag advies over hoe u het beste de ruimte kunt inrichten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Samen bekijken we uw woonsituatie en hoe we dit kunnen perfectioneren. Wilt u liever eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan ons portfolio met afgeronde projecten of ga naar onze Instagram of Pinterest pagina. Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel ons op 06-30295287 of vul uw gegevens in.

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.