Design vakkenkast

Design vakkenkasten op maat zien er altijd uniek uit. Want elke kast wordt anders ontworpen. Onze klant wilde graag een kast die zowel open als dicht was. Verder wilden ze veel kleur en mocht er een hint naar de retrolook zijn. Hoe dat er dan uit moest gaan zien wisten ze niet. Dus wij bij DIEVORM mochten onze creativiteit erop loslaten. En dat zijn voor ons natuurlijk de leukste opdrachten.

Ontwerp van de design vakkenkast

Als eerste hebben we de globale maten bepaalt van de kast. Met deze maten weten we precies wat de ruimte is voor het ontwerp. Hierna zijn we een grid gaan maken over de kast heen. Met dit grid kunnen we de kast opdelen in even delen. We hebben ervoor gekozen om maar de helft van dit grid te gebruiken. En de andere helft hebben we opgedeeld in oneven delen. Hierdoor wordt het ontwerp van de design vakkenkast asymmetrisch en spannend. Nu we bepaalt hebben wat het grid wordt, zijn we gaan kijken naar wat afgesloten gaat worden door middel van een deur of lade. Na vele variaties te hebben geschetst, hebben we besloten één lange deur helemaal links te maken en een wijnkoeler hiernaast te plaatsen. De bovenste en meest rechte open vakken blijven open. Deze compositie heeft ervoor gezorgd dat het resultaat dynamisch en strak is.

Moderne_vakkenkast_wandkast_design_DecoLegno_retro_DIEVORM_Arnhem_Nijmegen_Elst

De materialisatie

Nu het ontwerp klaar is, zijn we samen met de klant gaan kijken naar materialen en kleuren. We wilden weten welke kleuren zij mooi vinden en wat er mooi in de ruimte past. Na veel opties te hebben bekeken, hebben we ervoor gekozen om de fronten in een rode kleur de FB84 Idea van DecoLegno te maken. De rest van de kast is gemaakt in een donkere houtlook van DecoLegno, de LR29 Sable. Zoals eerder verteld werd, moest er ook een hint naar de retrolook gemaakt worden. Dit hebben we gedaan door de vakkenkast op retro pootjes te zetten. Deze pootjes maken de combinatie tussen modern en retro. 

Het moderne van de kast komt voort uit het strakke lijnenspel en de greep loze fronten. De deuren en lades worden geopend door een tip-on systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat bij een zachte druk op het front, de deur of lade als vanzelf opengaat. 

Bent u enthousiast geworden van deze kast en wilt u weten wat wij nog meer gemaakt hebben? Neem dan een kijkje in ons portfolio! Hierin staan al onze afgeronde projecten. Op onze Instagram en Pinterest is nog meer inspiratie te vinden. Wilt u weten of wij ook uw droomkast kunnen ontwerpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons mailen of bellen en dan adviseren wij u graag in uw volgende project. Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel ons op 06-30295287 of vul uw gegevens in.

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    Maatwerk_zolder_kast_opmaat_garderobekast_schuindak_inbouw_design_strak_modern_verlicht_Arnhem_Nijmegen_Utrecht_Oosterbeek_Amsterdam_Apeldoorn.jpg