Bij DIEVORM krijgen we regelmatig de vraag of wij ook keukens renoveren. Een keuken renovatie is namelijk een duurzame oplossing om uw huidige keuken te vernieuwen. Onze klant uit Arnhem wilde graag haar keuken laten renoveren. Ze had net een nieuw huis gekocht en vond de stijl van de keuken gedateerd. De vraag om de keuken te renoveren in plaats van te vervangen komt voort uit haar persoonlijke belangen om duurzaam te leven. Door enkel te vervangen wat nodig is, worden er zo min mogelijk materialen verbruikt. 

Om met deze duurzame keuken renovatie van start te gaan zijn we begonnen met een kennismakingsgesprek bij ons in de studio. Tijdens dit gesprek liet de klant foto´s van de huidige situatie zien en vertelde ze dat de keuken echt een update kon gebruiken. Ze vond de keuken er gedateerd uitzien en wilde ook niet op gas koken. Verder zou ze graag duurzame keukenapparatuur willen en alleen laten vervangen wat nodig is. Dit is voor DIEVORM natuurlijk geen probleem. Samen hebben we besloten om alle fronten te vervangen en de bestaande indeling te behouden, omdat de constructie nog goed is. 

Eenmaal duidelijk wat er vervangen moet worden, hebben we een afspraak ingepland voor het inmeten van de keuken. Met deze afmetingen weten wij precies welk formaat fronten en plinten er moeten komen. Ook konden we op deze manier bepalen wat de nieuwe afmetingen van de keukenapparatuur, wasbak en aanrechtblad moeten zijn. 

Nu alle informatie bekend is, zijn we begonnen met het uitzoeken van apparatuur en materialen. Het aanrechtblad is de Savoia Antracite eco antik geworden. Dit is een dun keramieken blad met een moderne uitstraling. Keramiek is onder andere kras, vlek- en hittebestendig. Verder is het niet-poreus, hygiënisch en licht. Allemaal eigenschappen die ideaal zijn voor in de keuken, omdat het blad hierdoor onderhoudsvrij is. Dankzij deze eigenschappen heeft het blad ook een erg lange levensduur en is het hierdoor duurzaam, omdat het materiaal niet over een bepaalde tijd vervangen hoeft te worden.

Voor de fronten van deze keuken renovatie hebben we gekozen om 18mm gemelamineerd spaanplaat te gebruiken. Spaanplaat is een duurzaam materiaal omdat het bestaat uit resthout. Dit resthout wordt met een bindmiddel samengeperst waardoor je nieuwe grove houten platen krijgt. De melamine laag op het spaanplaat, zorgt ervoor dat vocht niet direct in het hout kan trekken. Verder is het erg krasvast, stevig en verkleurd het niet snel. Dit maakt het materiaal weer duurzaam in gebruik. Ons 18mm gemelamineerd spaanplaat bestaat altijd uit een kern van spaanplaat, aan beide kanten een laag MDF en vervolgens pas de melamine laag. Hierdoor is het materiaal extra sterk en kan het goed tegen een stootje. Ideaal wanneer je een duurzame keuken wilt maken die een leven lang meegaat. 

Het resultaat? Een strakke moderne keuken waarbij het thema duurzaamheid steeds in gedachten is gehouden. De roze kleur is zacht en licht, zodat de ruimte open en luchtig blijft. Door te kiezen voor een roze kleur is de keuken warm, sfeervol en uniek. Het contrast zorgt voor een intrigerend beeld tussen de licht roze kleur en de zwarte accenten van de handgrepen en keukenapparatuur.

Wilt u nu ook graag uw keuken nieuw leven inblazen? En is een duurzame keuken renovatie voor u de beste keus? DIEVORM helpt u graag verder. Wij bekijken samen met u de mogelijkheden om uw keuken perfect te maken. Neem vrijblijvend contact met ons op via de mail of telefoon. Toch liever eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan ons portfolio of ga naar onze sociale media kanalen Instagram, Facebook en Pinterest. Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel ons op 06-30295287 of vul uw gegevens in.

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.