Een ambachtelijk gemaakte keuken

Komt u ook nooit weg met de standaard keukenmaten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij bij DIEVORM maken keukens nog op een ambachtelijke manier. Dit houdt in dat wij de complete keuken zelf ontwerpen en bouwen. Onze klant in Amsterdam was toe aan een nieuwe keuken. Zij kwamen echter niet weg met de standaard keukenmaten en vonden de standaard keukens ook niet zo mooi. Zij zochten een keuken speciaal voor hun gezin.

DIEVORM pakte de opdracht met beide handen aan en ging in gesprek met de klant. Zij vertelden dat ze graag een bureau in de keuken wilden, verder wilden ze veel lades en iets met open vakken. De keuken moest een moderne uitstraling hebben en werken met tip-on systemen. Met deze informatie is DIEVORM gaan tekenen. Al snel kwamen we uit op een U-vorm. Door deze vorm te kiezen, krijgt de klant erg veel opbergruimte. Verder hebben we op speelse wijze twee blokken aan de muur boven het aanrecht bevestigd. In deze blokken staan drinkglazen.

In de hoge kast is een inbouwoven geplaatst en naast de kast hangt een stalen frame. In het frame zit een glasplaat aan de boven en onderkant. Hierdoor is het mogelijk om spullen in de vakken te plaatsen als een soort trofeeën. Onder het zwevende frame staat nog een laag kastje waarin ook weer spullen opgeborgen kunnen worden. De kast gaat open door middel van een klep. Tegenover dit kastje is het bureau geplaatst. Het bureau zit vast aan de keuken en er staat een lamp naast.

keuken-amsterdam-strak-design-modern-eikenhout

Zoals eerder genoemd wilde de klant veel lades. Daarom hebben we er voor gekozen om bijna alleen maar lades te gebruiken. Alleen in de hoge kast zijn deuren en schappen toegevoegd. De besteklades zijn achter de fronten van de grote lades geplaatst. Dit zorgt er voor dat er een strak lijnenspel is, zonder dat het beeld onrustig wordt. Verder wilde de klant witte fronten. Wij hebben in dit project gekozen voor spuitwerk. Dit houdt in dat er MDF gespoten is met een zijdeglans witte kleur. Voor het contrast is gekozen om het aanrechtblad van donker composiet te maken. De spatrand is echter wel weer wit. Voor de spatwand hebben we Hi-macs gebruikt. Hi-macs is een solid surface, dit is een materiaal dat via een modern fabricageproces uit 75% natuurlijk mineraal en zuiver acryl wordt samengesteld. Het materiaal is homogeen van opbouw, niet poreus en is bestand tegen vlekken en chemische stoffen. De open vakken, het bureau en het blad op het lage kastje zijn van eikenhout. Dit is blank afgelakt. In de open vakken is spotverlichting aangebracht, net zoals in de koof boven het aanrecht. Al deze materialen zijn gekozen, zodat ze aansluiten op de woonkamer. In de woonkamer is namelijk gebruik gemaakt van eikenhout en de kleuren zwart en wit.

De apparatuur is erg slim in de keuken. De oven is aangesloten op het wifi-netwerk waardoor de tijd altijd mee veranderd. Verder zit er een Bora afzuiging in het aanrechtblad. Deze afzuiging zorgt voor een sterke recirculatie. Dit houdt in dat de afgevoerde lucht, weer gereinigd terug komt in de ruimte.

Naast de keuken hebben we ook een berging gemaakt. De deur van de berging is tevens greeploos en gaat dus open met een simpele aanraking op de deur. De deur is uitgelijnd met de bovenkant van de woonkamer deur. Hierdoor loopt het lijnenspel strak door.

Bent u nu ook nieuwsgierig geworden naar wat wij kunnen? Bel of mail ons dan nu! Dan gaan wij samen kijken naar wat voor u de perfecte keuken is. Onze gegevens vind u op onze contact pagina. Voor meer inspiratie kunt u onze andere projecten bekijken of naar onze Instagram pagina gaan.Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel ons op 06-30295287 of vul uw gegevens in.

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.