Minimalistische keuken met kookeiland in souterrain

Strakke keuken in Arnhem

Op zoek naar een keuken met een rustige, ruimtelijke en strakke uitstraling? In dit souterrain is ook een keuken door Dievorm geplaatst met een minimalistisch karakter.

Omdat de ruimte en het licht in een souterrain iets beperkter is, is er gekozen voor veel wit. De minimalistische uitstraling wordt behouden doordat er bijvoorbeeld geen handgrepen zijn gebruikt. Tevens zijn de aanrechtbladen en het kookeiland niet van een contrasterende kleur gemaakt maar ook wit gehouden. Verder zijn de kasten uitgelijnd met de elementen in de ruimte waardoor er een rustig lijnenspel is ontstaan.

Contrasten

Er zijn grote oppervlakken toegepast van dezelfde ‘kleur’. Het kleurcontrast tussen het grijs, zwart en het wit zorgt dat het geheel spannend is.

Ook in de structuur zijn er tegenstellingen. De muren zijn gestuct met een grove structuur dit geeft een mooi contrast met de gladde oppervlakken van de aanrechtbladen en de kasten.

Materiaal

Het toegepaste materiaal voor de bladen en het kookeiland is Hi-Macs. Dit is een kunststof met een gladde structuur. De lage kasten en de zwarte wandkast zijn gemaakt van melamine dat op kleur is gespoten. De zwarte wandkast met de apparatuur is ook van binnen zwart gemaakt, zodat de kast een mooie luxe uitstraling heeft.

Toegepaste snufjes

De afzuiging naar buiten hangt weliswaar boven het kookeiland, maar is mooi weggewerkt in de koof. Waarom kiezen voor een afzuigkap? Dit geeft vaak een druk en minder mooi beeld.

Verder is de zwarte apparatenwand zowel ergonomisch als esthetisch gezien een echte aanrader. Hij is mooi in het midden van de keuken geplaatst en de looproutes er naartoe zijn goed vrij. Je kunt makkelijk de deurtjes openen en er iets in plaatsen zonder dat je ergens tegenaan stoot en je hoeft niet te bukken. De zwarte apparaten vallen ook een beetje weg in de zwarte wand wat de rustige uitstraling weer ten goede komt.

 

ontwerp-minimalistische-keukenNeem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel 06-42313315 of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 423 13 315

Email:
info@dievorm.nl

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem


    inloopkast_Rubelli_design_modern_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM moderne_inloopkast_Rubelli_design_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM inloopkast_Rubelli behang_design_modern_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM moderne_inloopkast_Rubelli_design_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM_detailshot close-up_inloopkast_Rubelli_design_modern_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM_