Modern groene kookeiland

Een moderne keuken in hun oude woning, dat is wat onze klant graag wilde. Voor ons geen probleem natuurlijk. Door een moderne keuken in een oude woning te plaatsen zoek je het contrast op tussen twee heel verschillende stijlen. Maar hoe groot maak je dat contrast dan? En hoe ziet hun ideale moderne keuken er dan uit? Al deze vragen kwamen ter sprake tijdens het eerste gesprek.

Tijdens het eerste gesprek was de klant erg duidelijk over hun wensen. Een kookeiland en een hoge kastenwand die het liefst tot het plafond reikt. Verder wilden ze graag een kleur toevoegen in de keuken en ingebouwde keukenapparatuur. Met deze wensen zijn wij gaan kijken naar wat er mogelijk is in de beschikbare ruimte. Al snel kwamen wij met een passende indeling en zijn we verder gegaan met de materialisatie. Want gaan we voor een felle, donkere of lichte kleur? Na lang zoeken kwamen we tot de conclusie dat een RAL kleur kiezen de beste optie was. De keuze is gevallen op licht groen.

Nadat alles besproken en definitief gemaakt was zijn we gestart met het bouwen van de keuken. De corpussen hebben we gemaakt van gemelamineerd spaanplaat en de fronten zijn van MDF die beplakt zijn met een melamine laag. Deze fronten zijn naar de spuiterij gegaan en in de juiste kleur gespoten. Intussen hebben wij in onze eigen werkplaats het kookeiland en de hoge kastenwand gebouwd. De kastenwand werd zo hoog dat we bij ons in de werkplaats het plafond er deels moesten uithalen.

design_keuken_groen_velp_bora kookplaat_quooker_eiland

Het resultaat is een moderne keuken met een groen kookeiland en hoge witte kastenwand. Het lijnenspel is strak en loopt door in de inbouwapparatuur. In het kookeiland is een vaatwasser geïntegreerd en meerdere lades geplaatst. Onder de spoelbak is een afvallade die geopend kan worden door middel van een lichtsensor. Op de foto’s zie je een lichtspot op de vloer schijnen. Zodra je je voet hier onder houdt, gaat de lade als vanzelf open. De rest van de lades en deuren zijn allemaal met een tip-on systeem te openen. Dit betekent dat met een kleine druk op het front de lade of deur als vanzelf opent. Er zijn op twee plekken handgrepen toegepast, de vaatwasser heeft een handgreep die in het front is geplaatst. Deze greep is in dezelfde kleur mee gespoten als de rest van de keuken. De andere handgrepen zijn te vinden bij de koelvriescombinatie. Hier zijn twee 3D geprinte handgrepen bevestigd die dezelfde groen gespoten kleur hebben. De kastenwand is van wit (9010) gemelamineerd spaanplaat gemaakt en met een witte kastenband afgeplakt.

Ben je nu ook erg nieuwsgierig naar welke kleuren je in de keuken wilt/kunt toepassen? Kijk dan op onze Instagram, Facebook of projectenpagina! Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Samen kijken we dan naar uw keukenontwerp.Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel ons op 06-30295287 of vul uw gegevens in.

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.