Modern groene kookeiland

Een moderne keuken in hun oude woning, dat is wat onze klant graag wilde. Voor ons geen probleem natuurlijk. Door een moderne keuken in een oude woning te plaatsen zoek je het contrast op tussen twee heel verschillende stijlen. Maar hoe groot maak je dat contrast dan? En hoe ziet hun ideale moderne keuken er dan uit? Al deze vragen kwamen ter sprake tijdens het eerste gesprek.

Tijdens het eerste gesprek was de klant erg duidelijk over hun wensen. Een kookeiland en een hoge kastenwand die het liefst tot het plafond reikt. Verder wilden ze graag een kleur toevoegen in de keuken en ingebouwde keukenapparatuur. Met deze wensen zijn wij gaan kijken naar wat er mogelijk is in de beschikbare ruimte. Al snel kwamen wij met een passende indeling en zijn we verder gegaan met de materialisatie. Want gaan we voor een felle, donkere of lichte kleur? Na lang zoeken kwamen we tot de conclusie dat een RAL kleur kiezen de beste optie was. De keuze is gevallen op licht groen.

Nadat alles besproken en definitief gemaakt was zijn we gestart met het bouwen van de keuken. De corpussen hebben we gemaakt van gemelamineerd spaanplaat en de fronten zijn van MDF die beplakt zijn met een melamine laag. Deze fronten zijn naar de spuiterij gegaan en in de juiste kleur gespoten. Intussen hebben wij in onze eigen werkplaats het kookeiland en de hoge kastenwand gebouwd. De kastenwand werd zo hoog dat we bij ons in de werkplaats het plafond er deels moesten uithalen.

design_keuken_groen_velp_bora kookplaat_quooker_eiland

Het resultaat is een moderne keuken met een groen kookeiland en hoge witte kastenwand. Het lijnenspel is strak en loopt door in de inbouwapparatuur. In het kookeiland is een vaatwasser geïntegreerd en meerdere lades geplaatst. Onder de spoelbak is een afvallade die geopend kan worden door middel van een lichtsensor. Op de foto’s zie je een lichtspot op de vloer schijnen. Zodra je je voet hier onder houdt, gaat de lade als vanzelf open. De rest van de lades en deuren zijn allemaal met een tip-on systeem te openen. Dit betekent dat met een kleine druk op het front de lade of deur als vanzelf opent. Er zijn op twee plekken handgrepen toegepast, de vaatwasser heeft een handgreep die in het front is geplaatst. Deze greep is in dezelfde kleur mee gespoten als de rest van de keuken. De andere handgrepen zijn te vinden bij de koelvriescombinatie. Hier zijn twee 3D geprinte handgrepen bevestigd die dezelfde groen gespoten kleur hebben. De kastenwand is van wit (9010) gemelamineerd spaanplaat gemaakt en met een witte kastenband afgeplakt.

Ben je nu ook erg nieuwsgierig naar welke kleuren je in de keuken wilt/kunt toepassen? Kijk dan op onze Instagram, Facebook of projectenpagina! Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Samen kijken we dan naar uw keukenontwerp.Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel 06-42313315 of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 423 13 315

Email:
info@dievorm.nl

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem


    donkere_design_keuken_Arnhem_Schuytgraaf_houten_accenten zwarte_keuken_design_Arnhem_Schuytgraaf_houten_accenten zwarte_donkere_design_keuken_Arnhem_Schuytgraaf_theemuts zwarte_design_keuken_Arnhem_Schuytgraaf_zwarte_apparaten zwarte_donkere_design_keuken_Arnhem_Schuytgraaf_houten_vakken zwarte_design_keuken_Arnhem_Schuytgraaf_houten_open vak_detail zwarte_design_keuken_Arnhem_Schuytgraaf_houten_open_vak_detail High_end_design_keuken_zwart_donker_Arnhem_Schuytgraaf_hout kraan_quooker_zwarte_keuken_design_gun_metal_Arnhem_schuytgraaf donkere_design_keuken_Arnhem_Schuytgraaf_houten_open_vakken