Een moderne wandkast op maat laten maken is iets wat wij bij DIEVORM regelmatig doen. We maken verschillende soorten wandkasten. Zo heeft de ene kast pootjes, de andere kast bestaat uit verschillende losse kasten en weer een andere wandkast is opgenomen in een complete kastenwand. Kortom, elke kast die wij maken is uniek. Ze worden volledig gespecificeerd op uw situatie, wensen en eisen. Om deze reden benaderde onze klant uit Bennekom ons. Zij hadden een visie voor een moderne wandkast op maat voor hun glaswerkkunstcollectie. 

Na het telefonische contact hebben we een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek bij ons in de studio. Tijdens dit gesprek liet de klant hun kunstcollectie zien en vertelde ze dat de kast zo strak en rustig mogelijk moest zijn. Alleen op deze manier zal alle aandacht gefocust worden op de kunstcollectie. Een strakke en moderne uitstraling zijn dus harde eisen bij dit project. Verder gaven ze aan een televisie in de kast te willen toevoegen, die ze uit het zicht kunnen opbergen. 

Na het gesprek zijn we naar de tekentafel gegaan en hebben we een ontwerp bedacht dat perfect zou zijn voor deze moderne wandkast op maat. Een aantal schetsen verder werd al duidelijk dat er een symmetrische kast moet komen. De onderkant van de wandkast zal dicht zijn door draaideuren en de bovenkant van de kast zal open vakken hebben voor de glaskunstcollectie. We hebben besloten om ook een deel dicht te laten tussen de open vakken, zodat daar een schilderij opgehangen kan worden. 

De televisie die verborgen moet zijn, heeft een plek gekregen achter de deurtjes. Op de foto hieronder is te zien dat de middelste 4 deuren eigenlijk twee deuren zijn. Er zijn aan beide kanten twee deuren aan elkaar bevestigd met scharnieren, zodat de televisie volledig zichtbaar wordt wanneer de deuren geopend worden. De televisie hangt aan de achterwand van de wandkast. Om de kabels netjes weg te werken zijn ze door een kabeldoorvoer weggewerkt achter de wandkast.

Wanneer de deuren dicht zijn, is het lijnenspel van deze moderne wandkast op maat strak en symmetrisch. In de open vakken is inbouw verlichting toegepast om de glaswerkkunstcollectie mooi ten toon te stellen. Om de kast te maken hebben we gebruik gemaakt van wit gemelamineerd spaanplaat. Voor deze kast hebben we gebruik gemaakt van 18mm en 40mm dik spaanplaat.

Wilt u graag ook een moderne wandkast op maat laten maken? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op! Wij bespreken uw project en bekijken de mogelijkheden. Bent u benieuwd naar ons werk? Bekijk dan al onze afgeronde projecten in ons portfolio. Voor inspiratie kunt u ook terecht op onze sociale mediakanalen Instagram, Facebook en Pinterest. Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel ons op 06-30295287 of vul uw gegevens in.

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    Maatwerk_zolder_kast_opmaat_garderobekast_schuindak_inbouw_design_strak_modern_verlicht_Arnhem_Nijmegen_Utrecht_Oosterbeek_Amsterdam_Apeldoorn.jpg