Slaapkamer inbouwkast onder een schuin dak

Inbouwkasten en een schuin dak, voor ons geen probleem!

Een slaapkamer met schuine wanden door het dak. Het zorgt voor de nodige frustraties. Een standaard kast past er meestal maar net en de ruimte wordt er niet rustiger door. Dievorm zorgt voor de oplossing. Een maatwerk kast die perfect in de ruimte past.

Voor onze klant in Arnhem was de keuze snel gemaakt. Zij wilden een mooie kast hebben waarin ze veel konden opbergen. Verder waren ze op zoek naar meer rust in de slaapkamer. Wij bij Dievorm besloten ze te helpen. We zijn gestart met het opmeten van de ruimte. Hierna zijn we op kantoor gaan brainstormen hoe de kast er ongeveer uit moet zien. Uit deze brainstorm sessie kwamen een aantal schetsen. We hebben deze vergeleken en toen gekozen voor de meest rustige lijnenspel. Wel moest er nog iets spannends gebeuren in het ontwerp.

Samen met de klant besloten we drie open vakken toe te voegen. In deze openvakken staan dierbare spullen tentoongesteld. De kast bestaat uit allemaal deuren. Achter de deuren zijn zowel schappen als lades toegevoegd. Doordat we de lades achter de deuren plaatsten, oogt de kast veel rustiger. Verder zitten er nog een aantal kledingroedes in de kast. Een mooi detail van de kast is de aansluiting op de schuine wand. Het lijnenspel eindigt hier niet op elkaar, maar bewust net niet. Dit zorgt voor een leuke verspringing die in eerste instantie niet opvalt. Verder krijg je nu niet een ‘grote’ opening op het punt dat alle lijnen samenvallen.

kastenwand-op maat-schuindak-Arnhem-modern-detail

De kast is gemaakt van wit gemelamineerd spaanplaat. Het gemelamineerd spaanplaat dat wij gebruiken is 18 millimeter dik. Wij gebruiken graag deze dikte, omdat het uiterst sterk materiaal is en daardoor duurzaam in gebruik. De plaat is 18 mm dik doordat er onder de melamine laag nog een laag MDF verlijmd zit. Deze laag zorgt ervoor dat het materiaal tegen een stootje kan. De open vakken in de kast zijn van eikenhout. Het eiken is blank mat afgelakt. Verder zitten er in de open vakken spotverlichting.

 

Bent u nu nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u ook graag een kast onder een schuin dak? Neem dan contact met ons op! Wij maken samen een uniek en passend ontwerp voor u en zorgen ervoor dat de kast perfect bij u past. Voor meer inspiratie kunt u terecht op onze Instagram pagina, of naar onze andere projecten kijken.Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel 06-42313315 of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 423 13 315

Email:
info@dievorm.nl

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem


    inloopkast_Rubelli_design_modern_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM moderne_inloopkast_Rubelli_design_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM inloopkast_Rubelli behang_design_modern_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM moderne_inloopkast_Rubelli_design_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM_detailshot close-up_inloopkast_Rubelli_design_modern_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM_