Speelse en kleurrijke vakkenkast

Vakkenkasten komen voor in veel verschillende vormen en maten. Een vakkenkast op maat is altijd uniek, omdat deze specifiek voor uw situatie gemaakt wordt. Onze klant uit Velp wilde ook graag een vakkenkast op maat. Wel hadden zij twee belangrijke eisen. De kast moet dynamiek en complexiteit bevatten. Een leuke uitdaging voor onze ontwerpers bij DIEVORM.

Het eerste gesprek was erg helder. De klant wist heel duidelijk te vertellen wat zij wel en niet mooi vinden. Zij gaven aan de ruimte te willen opfrissen met een unieke kast op maat. Maar hoe ziet dat er dan uit? Gelukkig hadden zijn referentiebeelden mee genomen. Hierin was goed te zien wat zij mooi vinden en wat zij in gedachten hebben voor de vakkenkast. De conclusie was dan ook dat er een kast moest komen die speels en modern is vormgegeven.

Met deze informatie zijn wij gaan schetsen. Al gauw kwamen we op het idee om meerdere kasten te maken die op de grond staan en aan de muur hangen. De vakkenkast is dynamisch door verschillende formaten te gebruiken. Verder hebben wij na wat onderzoek besloten om ook de dieptes van de kasten te laten verspringen. Door deze verschillende formaten en dieptes is het ontwerp dynamisch geworden. Geen enkel blok is het zelfde. Omdat wij deze compositie hebben gekozen en elk blok anders hebben gemaakt, werd het ontwerp direct ook complex. 

Op de afbeelding hierboven is goed te zien dat de kast bestaat uit meerdere losse kasten. Deze kasten zijn in een speelse compositie geplaatst en hebben elk een eigen kleur. De deuren van de kasten worden geopend door middel van een tip-on systeem. In dit ontwerp is de kleur geel gebruikt in combinatie met wit en grijs en een eikenhouten look. Door deze kleuren van elkaar af te wisselen is het geheel in harmonie en balans. Verder zorgt het gebruik van meerdere kleuren/texturen voor speelsheid in het ontwerp. Het resultaat is een speelse en kleurrijke vakkenkast. De kasten zijn gemaakt van gemelamineerd spaanplaat en decoratief spaanplaat van DecoLegno. 

Bent u ook helemaal verliefd geworden op deze speelse en kleurrijke vakkenkast? En wilt u nu ook graag uw eigen vakkenkast op maat laten maken? Neem dan contact met ons op! Wij bespreken samen met u in een kennismakingsgesprek de mogelijkheden. Bekijk ons portfolio voor nog meer afgeronde projecten en voor meer inspiratie kunt u terecht op onze Instagram en Facebook.Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem


    Moderne kledingkast onder een schuin dak_moderne_maatwerk_wandkast_garderobekast_kledingkast_kast op maat gemaakt_schuine kast_schuin dak_DIEVORM_Arnhem_Nijmegen_Rozendaal_Heelsum Moderne kledingkast onder een schuin dak_detail_design_modern_maatwerk_wandkast_garderobekast_kledingkast_kast op maat_schuine kast_schuin dak_DIEVORM_Arnhem_Nijmegen_Rozendaal_Heelsum Moderne kledingkast onder een schuin dak_design_modern_maatwerk_wandkast_garderobekast_kledingkast_kast op maat_schuine kast_schuin dak_DIEVORM_Arnhem_Nijmegen_Rozendaal_Heelsum Moderne kledingkast onder een schuin dak_maatwerk_wandkast_kast_kledingkast_kast op maat_schuine kast_schuin dak_DIEVORM_Arnhem_Nijmegen_Rozendaal Moderne kledingkast onder een schuin dak_maatwerk_wandkast_garderobekast_kledingkast_kast op maat_schuine kast_schuin dak_DIEVORM_Arnhem_Nijmegen_Rozendaal