Speelse en kleurrijke vakkenkast

Vakkenkasten komen voor in veel verschillende vormen en maten. Een vakkenkast op maat is altijd uniek, omdat deze specifiek voor uw situatie gemaakt wordt. Onze klant uit Velp wilde ook graag een vakkenkast op maat. Wel hadden zij twee belangrijke eisen. De kast moet dynamiek en complexiteit bevatten. Een leuke uitdaging voor onze ontwerpers bij DIEVORM.

Het eerste gesprek was erg helder. De klant wist heel duidelijk te vertellen wat zij wel en niet mooi vinden. Zij gaven aan de ruimte te willen opfrissen met een unieke kast op maat. Maar hoe ziet dat er dan uit? Gelukkig hadden zijn referentiebeelden mee genomen. Hierin was goed te zien wat zij mooi vinden en wat zij in gedachten hebben voor de vakkenkast. De conclusie was dan ook dat er een kast moest komen die speels en modern is vormgegeven.

Met deze informatie zijn wij gaan schetsen. Al gauw kwamen we op het idee om meerdere kasten te maken die op de grond staan en aan de muur hangen. De vakkenkast is dynamisch door verschillende formaten te gebruiken. Verder hebben wij na wat onderzoek besloten om ook de dieptes van de kasten te laten verspringen. Door deze verschillende formaten en dieptes is het ontwerp dynamisch geworden. Geen enkel blok is het zelfde. Omdat wij deze compositie hebben gekozen en elk blok anders hebben gemaakt, werd het ontwerp direct ook complex. 

Op de afbeelding hierboven is goed te zien dat de kast bestaat uit meerdere losse kasten. Deze kasten zijn in een speelse compositie geplaatst en hebben elk een eigen kleur. De deuren van de kasten worden geopend door middel van een tip-on systeem. In dit ontwerp is de kleur geel gebruikt in combinatie met wit en grijs en een eikenhouten look. Door deze kleuren van elkaar af te wisselen is het geheel in harmonie en balans. Verder zorgt het gebruik van meerdere kleuren/texturen voor speelsheid in het ontwerp. Het resultaat is een speelse en kleurrijke vakkenkast. De kasten zijn gemaakt van gemelamineerd spaanplaat en decoratief spaanplaat van DecoLegno. 

Bent u ook helemaal verliefd geworden op deze speelse en kleurrijke vakkenkast? En wilt u nu ook graag uw eigen vakkenkast op maat laten maken? Neem dan contact met ons op! Wij bespreken samen met u in een kennismakingsgesprek de mogelijkheden. Bekijk ons portfolio voor nog meer afgeronde projecten en voor meer inspiratie kunt u terecht op onze Instagram en Facebook.Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel ons op 06-30295287 of vul uw gegevens in.

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.