Televisiemeubel op maat

Een televisiemeubel is een belangrijk onderdeel van de woonkamer. De vormgeving en afwerking bepalen voor een groot deel de sfeer van de ruimte, hierom kan een standaard televisiemeubel niet goed passen. Ook kan het zo zijn, dat een standaard meubel u niet enthousiast maakt en dat u juist op zoek bent naar iets unieks. Wij bij Dievorm kunnen u dan uitstekend helpen. Onze klant in Amersfoort kwam naar ons toe met de vraag een uniek, modern en speels televisiemeubel ontwerp te maken. En bij ons gingen de ideeën direct stromen.

We zijn gestart met kijken naar de ruimte. Omdat de woonkamer open en groot is, moest er ook een groot televisiemeubel komen. Hierdoor wordt de ruimte ook meer gekaderd. Toen eenmaal het formaat bepaald was, zijn we gaan kijken naar de vormgeving. Omdat in het televisiemeubel ook een elektrische haard meegenomen moet worden, zijn we eerst gaan kijken waar deze haard moet komen. Al snel bleek dat aan de linkerkant de beste plek was. Dit kwam door de aansluitingen en omdat de haard zo meer in de ruimte staat in plaats van in een hoek. Doordat er zo een hoog element in het meubel kwam, wilden we kijken of we dit ook konden spiegelen. Hierdoor zouden kabels en leiding mooi gewerkt kunnen worden achter een koof. Na veel spelen kwamen we tot dit eindresultaat. Een televisiemeubel met aan de linkerkant een elektrische haard en aan de rechterkant een brede koof. Tussen de twee hoge elementen hangt de televisie aan de muur en hierboven is spotverlichting aangebracht. Het geheel wordt samengetrokken door de lage kastjes en het top blad.

In dit project hebben we de kastjes gemaakt van wit (9010) en groen gespoten panelen. De panelen zijn gemaakt van MDF en deze zijn geplakt met een melamine laag, na het plakken worden de panelen gespoten met de juiste RAL-kleur.  Een belangrijk verschil tussen gemelamineerd spaanplaat en gespoten MDF is dat MDF geplakt wordt met een ronde band en gemelamineerd spaanplaat met een rechte band. Dit verschil is echter minimaal te zien, maar een mooi detail. De rechter koof is bedekt met eiken houten latten die bevestigd zijn op zwart melamine spaanplaat. De latten zijn blank afgelakt. Het top blad is gemaakt van decorspaanplaat met een marmerlook van het merk DecoLegno. De aderen van het blad in combinatie met de houten latten zorgen voor een speelse en moderne uitstraling. 

Bent u uitgekeken op uw huidige televisiemeubel? Of bent u net verhuisd en weet u niet goed wat past in de ruimte? Maak dan een afspraak! Samen kijken we naar uw situatie en maken we een uniek telvisiemeubel op maat. Voor meer inspiratie kunt u terecht op onze projecten pagina en op Instagram.

 Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel 06-42313315 of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 423 13 315

Email:
info@dievorm.nl

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem


    inloopkast_Rubelli_design_modern_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM moderne_inloopkast_Rubelli_design_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM inloopkast_Rubelli behang_design_modern_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM moderne_inloopkast_Rubelli_design_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM_detailshot close-up_inloopkast_Rubelli_design_modern_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM_