Unieke haardmeubel met spiegels

Een kast om de haard heen bouwen lastig? Nee hoor! Bij DIEVORM bedenken we altijd de meest passende en mooie oplossing voor uw situatie. Onze klant uit Velp kwam daarom bij ons met de vraag om een kastenwand te ontwerpen die om hun bestaande haard heen komt te staan. Hierbij wilden ze graag luchtigheid en dynamiek toevoegen, zodat deze unieke haardmeubel echt tot haar recht komt in de ruimte. Een opdracht dat als muziek in de oren klonk voor ons! 

Elk project start altijd met een kennismakingsgesprek bij ons in de showroom. Op deze manier kunnen wij de klant goed leren kennen en alle mogelijkheden laten zien voor in hun project. Gedurende het gesprek bij deze klant kwamen we al snel tot de conclusie dat de kastenwand echt een statement mag maken. Een strak design met gedurfde materialen. 

Wat wij zo fijn vinden aan gesprekken bij ons in de showroom voeren, is dat wij al onze stalen ter beschikking hebben. Hierdoor konden wij tijdens het gesprek direct onze mooiste en uniekste materialen laten zien. Onze klant viel natuurlijk direct voor de houtlook S013 Yosemite staal van DecoLegno. Een prachtige houtlook met dynamische kleuren en nerven. 

Het ontwerp van deze unieke haardmeubel kwam ook tijdens dit eerste gesprek al tot stand. Al vrij snel kwamen wij samen tot de conclusie om u-vormen tegen de haard aan te zetten. Hierdoor creëer je kastruimte en open vakken. Het lijnenspel hiervan is erg strak en rustig om de focus te leggen op het materiaal. Ook hebben we ervoor gekozen om de plinten zwart te maken. We hebben hiervoor de Decobasic U129 zwart van DecoLegno gebruikt.

De reden om zwart te gebruiken, komt voort uit het feit dat de muur erachter ook zwart is geverfd. Hierdoor is de haardmeubel in balans met de achtergrond. Deze balans is erg belangrijk, omdat de open vakken geen achterwand hebben en aan de linker kant een deel muur te zien is. De kast is niet volledig ingebouwd i.v.m. de gordijnen en radiator buizen. 

Overzichtspagina_maatwerk_kastenwand_DIEVORM_Velp_uniek_design_haard meubel_tv meubel_modern

Zoals op de foto hierboven te zien is, heeft de kast een speelse en warme uitstraling. Dit komt door de uitgesproken kleuren en houtnerven van het plaatmateriaal. Maar ook door de asymmetrie en diepte verschillen. Deze elementen zorgen er samen voor dat het resultaat dynamisch en speels is. De warmte komt voort uit het gekozen plaatmateriaal en de kleur verf op de haard.

In de kast zijn verstelbare glazen schappen geplaatst. Hierdoor kan de klant zelf de hoogte aanpassen wanneer nodig. Ook hebben we ervoor gezorgd dat er LED  verlichting is toegevoegd in de kast. Hierdoor worden de open vakken en het glas mooi belicht. De open vakken hebben allebei aan één kant een spiegel. Hierdoor wordt het licht van de spot weerkaatst en wordt het open vak echt volledig verlicht. Deze verlichting in combinatie met de open vakken zorgen ervoor dat deze unieke haardmeubel luchtig oogt. 

Wilt u ook graag uw eigen haardmeubel laten ontwerpen? Of wilt u uw bestaande haardmeubel een mooi nieuw jasje geven? Neem dan contact op met DIEVORM! Bel ons op en maak een afspraak bij ons in de showroom. De koffie staat al klaar en wij helpen u met een prachtige maatwerk kast van hoogwaardige kwaliteit. Benieuwd naar onze andere projecten? Bekijk dan ons portfolio met maatwerk kasten. Voor meer interieur inspiratie kunt u ook terecht op onze sociale media pagina’s Instagram, Facebook en Pinterest.Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel ons op 06-30295287 of vul uw gegevens in.

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.