Moderne keuken met unieke tegels

Een moderne keuken, dat is wat we allemaal tegenwoordig willen. Maar hoe laat u uw keuken dan uniek en eigen voelen? Onze klant uit Apeldoorn stelde ons deze vraag tijdens het eerste gesprek. Een geen gekke vraag, want iedereen wil natuurlijk iets unieks thuis hebben. DIEVORM is erg sterk in het neerzetten van unieke keukens, doordat wij altijd specifiek voor de klant ontwerpen. Voor ons was het antwoord dan ook simpel bij deze klant. Het gebruik maken van unieke en excentrieke materialen. 

Elk proces bij DIEVORM starten we met een kennismakingsgesprek in onze studio. Gedurende dit gesprek wordt duidelijk hoe de ruimte in elkaar zit en wat voor wensen en eisen de klant heeft bij de keuken. In het gesprek werd al vrij snel duidelijk dat het gebruik van unieke tegels als spatwand een mooie toevoeging zou zijn voor in de keuken. Het was echter wel een kleine uitdaging om de juiste tegel te vinden die bij het juiste materiaal zou passen.

Na het gesprek zijn wij dus gestart met het ontwerpen van de keuken. Hierin zijn wij zoveel mogelijk vrijgelaten, zodat we juist onze creativiteit los konden laten gaan. Ons advies is als volgt: de vormgeving strak en minimalistisch houden, zodat de unieke tegels de spotlight krijgen. Dit resulteerde in een ontwerp voor een strakke rechte keuken zonder handgrepen. Er is gebruik gemaakt van zowel lades als deuren, zodat er op meerdere manieren opgeborgen kan worden. Om nog meer opbergruimte aan te bieden hebben we ook een plafondhoge kastenwand gemaakt met hierin ingebouwde keukenapparatuur. Denk hierbij aan de koel-vries combinatie, combi-oven en oven. In deze kast is meer dan genoeg ruimte voor het opbergen van servies en voorraadkast spullen.

Zodra het ontwerp klaar was zijn wij gaan kijken naar een materiaal voorstel. Om die uniciteit toe te voegen zijn we gestart met de tegels uitzoeken. We hebben ervoor gekozen om de series Stripes, Transition en Stripes Liso XL te gebruiken in de kleur cotto matt. Dit is een zalmroze tegel die van een vlakke tegel overloopt in een 3D reliëf tegel. De uitgesproken kleur en het verloop naar 3D dikte maakt de tegel uniek. Om de tegel de eyecatcher van de keuken te maken hebben we besloten om de rest van de keuken neutraal en rustig te houden. De fronten hebben hierdoor een lichte kleur decoratief plaatmateriaal gekregen die perfect past bij de unieke tegels. We hebben hiervoor de B073 Talco/Fiocco van DecoLegno gebruikt. De binnenkant van de kasten hebben we van wit gemelamineerd spaanplaat gemaakt.

De kastenwand mocht wel een andere kleur zijn, omdat deze aan de andere kant van de ruimte staat. Om de keuken spannender te maken hebben we gekeken naar een donkergroene kleur. Deze kleur zou mooi contrasteren met de witte muur en het licht eikenhouten blad van de werkplek. Om de kastenwand zo strak en minimalistisch mogelijk te houden zijn ook al deze deuren greeploos gemaakt. Elk front is dus te openen door een zachte druk op het front uit te oefenen. De deur zal dan als vanzelf opengaan. 

Tijdens een vervolggesprek met de klant hebben wij het ontwerp met het materiaalvoorstel gepresenteerd. Tevens hebben wij een complete offerte aangeboden, zodat de klant exact wist hoeveel hun droomkeuken zou kosten. Het was voor ons een verrassing dat ze direct akkoord gaven voor de bouw van de keuken. Ze waren zo enthousiast over ons ontwerp en wilde niet langer meer wachten. Na het gesprek hebben wij dus direct de materialen en keukenapparatuur besteld, zodat de bouw kon beginnen. Een paar weken verder maakten we een afspraak voor de plaatsing en toen was de droomkeuken van deze klant realiteit. 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wilt u ook graag uw droomkeuken realiseren? Of wilt u ook unieke tegels in uw woning gebruiken? Neem dan contact op met DIEVORM! Wij adviseren en maken uw droomkeuken. Voor inspiratie kunt u terecht op onze sociale mediakanalen Instagram, Facebook, Pinterest of bekijk ons portfolio met afgeronde projecten. 

Waarom kiest u voor DIEVORM?

-U heeft binnen 2 werkdagen contact met ons.
-Wij beschikken over een eigen werkplaats, dus wij kunnen onafhankelijk te werk gaan.
-Kwaliteit staat voor ons voorop. Daarom kiezen wij voor de beste materialen en bouwen wij alles vakkundig.
-U kunt rekenen op een uniek ontwerp, wij gaan nooit voor de eerste of makkelijkste optie.
-DIEVORM zorgt ervoor dat u geen omkijken naar het geheel heeft. Wij regelen alles omtrent ontwerp, bouw, het plaatsen en alles wat daarbij komt kijken.
-Wij bieden u een heldere offerte waarin alles duidelijk omschreven wordt.
-Lees de reviews van klanten die u voorgingen.Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel ons op 06-30295287 of vul uw gegevens in.

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.