De trendkleuren van 2024

De interieur trends van 2024 gaan verder dan de woonstijlen en materiaalkeuzes. Ook de kleuren hebben hun eigen trends gevonden. Wat dit jaar opvalt, is dat de trendkleuren zachte, warme en lichte kleuren zijn.  Verschillende verfproducenten hebben kleuren uitgekozen, zo ook Karwei, Flexa en Pantone en Sigma.

Opvallend is dat Sigma voor een neutrale crème kleur heeft gekozen. En zowel Flexa als Karwei hebben gekozen voor vergrijsde tinten en Pantone steekt er bovenuit met een jeugdige pasteltint.

De kleur voor Pantone is Peach Fuzz. De zachte perzik kleur is een mix van rood en oranje die toch meer neigt naar een pastel mandarijn kleur. Het is een jeugdige en tijdloze kleur die je warmte en elegantie biedt in jouw interieur.

Het verfbedrijf Sigma koos voor een zachte en warme tint. De kleur Limitless is een honingbeige tint die neutraal overkomt. De uiteindelijke toepassing in jouw interieur bepaald of de kleur fris, kalmerend of energiek werkt.

In tegenstelling tot Sigma en Pantone, koos Flexa voor een opvallendere kleur. De Sweet Embrace is een zachte, vergrijsde kleur, bestaand uit een lichtroze kleur die nijgt naar lila. Het is een warme en stabiele kleur die rust, vreugde en vriendelijkheid uitstraalt.

Tot slot is er dan nog de kleur van Karwei. Een kleur die dicht ligt op de Sweet Embrace van Flexa maar toch meer de grijze en lila kant opzoekt. De kleur California mauve past goed bij poeder- of aardetinten zoals terra, purper of zandkleuren. Een kleur die enorm goed aansluit bij de 70’s trend.

Elke kleur heeft zijn eigen sfeer die overgebracht kan worden. Een combinatie maken tussen verschillende kleuren zorgt ervoor dat je een harmonisch of uitgesproken beeld kan creëren. Kies je voor een rustgevend kleuren pallet met rozetinten en crème accenten of ga je voor een avontuurlijke kamer met krachtige aardetinten. Je bepaald zelf welke kant je opgaat.

Het belangrijkste is dat jij zelf bepaald welke kleuren, materialen en meubels bij jou passen, ongeacht de interieur- of kleuren trends van 2023. Jouw interieur is een reflectie van jouw persoonlijkheid. Dus ga erop los!

Wil je graag interieur advies krijgen? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen jou te bepalen wat de juiste keuzes zijn voor uw interieur. Voor inspiratie kun je terecht op onze Instagram of Pinterest pagina. Kijk ook naar onze afgeronde projecten in ons portfolio!


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.