Waarom interieuradvies nemen?

Je bent op deze blog gekomen, omdat je erachter wilt komen waarom interieuradvies een goed idee is. Veel mensen denken vaak bij interieuradvies: ‘dat kan ik zelf ook wel’ of ‘dat geld kunnen we beter voor het interieur zelf gebruiken’. Ook gebeurt het vaak dat de volgende vragen naar boven komen: ‘heb ik een interieuradvies nodig?’ of ‘is een interieuradvies wel iets voor mij?’. Kortom je bent niet de enige die zo denkt en met deze blog zullen wij uitleggen, waarom interieuradvies een goed idee is.

Een thuis ontwerpen

De belangrijkste reden waarom je voor interieuradvies kiest is dat je een huis krijgt die als thuis aanvoelt. Want we willen allemaal een mooi huis, maar hoe dat eruit ziet is voor iedereen anders. Een interieurontwerper helpt je/jullie om een fijne sfeer in huis te creëren. Ook als er sprake is van verschillende smaken. De ontwerper helpt jullie om de verschillende smaken te combineren tot een mooi en passend geheel.

Precies krijgen wat je bedacht hebt

Meestal weet je zelf al hoe je wilt dat jouw/jullie huis eruit gaat zien. (Het is natuurlijk niet erg als je nog geen idee hebt). Maar een idee werkelijkheid maken is vaak lastiger dan het lijkt. Wij bij DIEVORM begrijpen dat je graag zelf aan de slag gaat, zonder de hulp van interieuradvies. Toch blijkt vaak uit de ervaring dat uiteindelijk advies nodig lijkt. Onze interieurontwerpers helpen dan graag, maar het was natuurlijk sneller en goedkoper gegaan als je direct voor interieuradvies had gekozen.

Als je eerst interieur advies krijgt dan koop je pas de meubels en accessoires, zodra alles zeker en duidelijk is. Ga je het eerst zelf proberen, dan heb je vaak al meubels en accessoires aangeschaft die mogelijk niet meer gebruikt gaan worden. Deze miskopen hadden dan voorkomen kunnen worden.

Waarom interieuradvies kopen?

Het grote antwoord waarom je interieuradvies koopt is dus om miskopen te voorkomen. Een interieuradvies betaalt zichzelf namelijk altijd terug. Er wordt van te voren heel goed nagedacht over welke sfeer je wilt, welke stijl daarbij hoort en welke aankopen er dan gedaan moeten worden. Door eerst interieuradvies te kopen bespaar je veel geld op miskopen en weet je zeker dat er geen verkeerde keuzes gemaakt worden. Verkeerde keuzes hebben namelijk een grote invloed op de sfeer van een ruimte en kunnen je negatief gaan beïnvloeden. En dat willen we natuurlijk niet.

Waarom interieuradvies tijd bespaart

Wanneer je voor interieuradvies kiest, hoef je zelf niet eindeloos woonwinkels af te gaan en door woonbladen heen te bladeren. Al die inspiratie opzoeken en ideeën opdoen is dan niet meer nodig. Want heel eerlijk, in het begin is het leuk, maar op een gegeven moment voelt het als een verplichting en raak je alleen maar meer verward. Onze interieurontwerper neemt dit hele proces voor jou/jullie uit handen. Hierdoor komt zij met passende voorstellen en hoeven jullie enkel nog maar te kiezen welk interieuradvies het beste bij jullie past.

Gun jezelf een mooi huis

We komen regelmatig op de meest mooie locaties. Denk aan musea, events, vakanties of restaurants. Echter zijn we op deze locaties altijd maar tijdelijk en kom je altijd weer thuis. Kortom we brengen de meeste tijd (als het goed is) thuis door. Dit maakt het dan ook meer dan waard om je eigen huis net zo mooi of nog wel mooier te maken dan de locaties waar je tijdelijk naar toe gaat.

Jouw/jullie huis is namelijk een weerspiegeling van wie je als persoon bent. Een interieurontwerper helpt je bij het ontdekken van jouw persoonlijke smaak en daarnaast helpt ze om de perfecte styling neer te zetten. Zo ziet iedere bezoeker direct wie jij als persoon bent.

Moderne_vakkenkast_wandkast_design_DecoLegno_retro_DIEVORM_Arnhem_Nijmegen_Elst

Het geeft je rust

Tot slot hebben we nog de laatste reden waarom je voor interieuradvies moet kiezen. Het geeft rust. Zoals we eerder al besproken, neemt de interieurontwerper veel onderdelen in handen. Hierdoor hoef jij zelf niet meer overal aan te denken, want dat wordt voor jou gedaan. Verder neemt het de angst weg van miskopen doen, waardoor je met een gerust hart kunt gaan slapen.

Maar ook je interieur kan veel rustgevender worden. De interieurontwerper kan ervoor zorgen dat wanneer jij thuiskomt van een lange werkdag dat je jezelf kunt opladen op een goede bank, in een sfeervolle ruimte.

De 7 redenen waarom interieuradvies een goed idee is:

 1. Je kunt al je vragen stellen
 2. De ruimte in huis wordt optimaal benut
 3. Er wordt rekening gehouden met jouw/jullie wensen
 4. Je bespaart op de kosten, doordat je geen miskopen maakt
 5. Je creëert rust, doordat je niet overal zelf aan hoeft te denken
 6. De ontwerper geeft je een frisse blik, verrassende ideeën en invalshoeken
 7. Je krijgt een interieur die echt past bij jouw/jullie huis

Tip van de dag:

Kies voor onafhankelijk interieuradvies en niet voor interieuradvies uit een woonwinkel. Dit advies is vaak gratis, maar de adviseur moet/wil ook verkopen. Hierdoor is hun advies iets minder betrouwbaar en op jouw/jullie situatie gericht. Een onafhankelijk interieuradvies is niet gebonden aan verkopen doen en zal dus echt het interieuradvies op jouw/jullie situatie bieden. Hiervoor betaal je vaak wat meer, maar zie dit als een investering in jouw droominterieur.

Samengevat

Er zijn veel redenen waarom interieuradvies een goed idee is. Het geeft rust en je huis zal voelen als thuis. Het interieur past perfect bij jouw/jullie persoonlijke stijl en tegelijkertijd bespaar je op de kosten door geen miskopen te doen. De interieurontwerp geeft daarnaast een frisse blik en verrassende invalshoeken, waardoor je interieur ook uniek wordt!

Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je meer informatie over onze interieuradviezen? Bekijk dan onze interieuradvies pagina. Wil je liever gelijk een afspraak maken om te komen kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de mail of telefoon. Voor inspiratie kun je terecht op onze Pinterest pagina. Bekijk ons portfolio om onze afgeronde projecten te bekijken.


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
  Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


  facility point_moderne_latten_balie_hout_DIEVORM_arnhem High_end_design_keuken_zwart_donker_Arnhem_Schuytgraaf_hout Moderne_vakkenkast_wandkast_design_DecoLegno_retro_DIEVORM_Arnhem_Nijmegen_Elst televisiemeubel_op_maat_hout_marmer_openhaard_wit_Utrecht dynamische_vakkenkast_wandkast_op maat_gemaakt_maatwerk_maatkast_speels_kleurrijk_DIEVORM_VELP_Arnhem_Roosendaal moderne_woning_open kasten_speels_design_landhuis_Velp_DIEVORM_lage kast_paddenstoel lamp TV-Meubel-Hangend-Opmaat-Strak-Design-Diemen