Wat zijn de interieur trends van 2022?

Wat zijn de interieur trends van 2022? Een vraag die we regelmatig horen. Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends te zien in ons interieur, om het voor jullie makkelijk te maken hebben wij de interieurtrends van 2022 op een rijtje gezet. Ook benoemen we nog even welke interieur trends we niet meer dit jaar terug gaan zien.

Interieurtrend: natuurlijk en organisch

Een woontrend die we in 2021 al veel hebben gezien is het gebruik van ronde en organische vormen. Ook dit jaar gaan we nog meer van deze organische vormen zien terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan meubels met ronde vormen. Wat we verder ook veel terug zien komen is het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. We kiezen bijvoorbeeld steeds vaker voor duurzaam verkregen hout in plaats van een HPL of melamine met een houtlook. Ook kiezen we bij het uitzoeken van de bekleding steeds meer voor de zachte teddy stoffen. Vermoedelijk kiezen we hier steeds meer voor, omdat deze stoffen een veilig en vertrouwd gevoel geven. Iets wat we allemaal steeds belangrijk bij ons thuis vinden.

Je krijgt de perfecte de uitstraling die bij deze interieurtrend past, wanneer je kiest voor een bank of fauteuil met ronde vormen en in een teddy stofje. Kies je ook nog eens voor een lichte aardetint dan ben je helemaal geslaagd! Want zoals we eerder al aangaven, niet alleen de materialen zijn natuurlijker, maar ook de kleuren. Niet voor niets zijn de trendkleuren van Histor en Flexa dit jaar Olive spring (zacht olijfgroen) en Bright skies (licht blauw). Kortom de kleuren die we dit jaar het meest in de interieurtrends gaan zien zijn verschillende bruintinten in combinatie met lichtblauw of olijfgroen.

interieur trends soft shapes

Vintage en verweerde interieur trends

De vintage en verweerde interieurtrends zijn ook niet meer te missen dit jaar. Niemand is namelijk perfect en onze meubels hoeven dat ook niet meer te zijn. We kiezen maar al te graag voor pareltjes uit een kringloop of voor een verweerde uitstraling in de winkel. In de winkel kijken we dus niet meer gek op als een tafelpoot een kras, buts of net niet rechte lijn heeft. Ook verweerd brons en tin zijn weer helemaal terug. Tot slot kunnen we natuurlijk niet de aderen van marmer en travertin vergeten.

Woontrend: Retro met een moderne twist

De warme kleuren, ronde vormen en vrolijke patronen, dat is wat we allemaal terug gaan zien in de retro interieur trends met een moderne twist. Bij de één zal het herinneringen oproepen van vroeger en de ander kent het alleen van foto’s. De trend kenmerkt zich echt als knus en gezellig. De meest voorkomende kleuren zijn okergeel, roestbruin en terra. De materialen bestaan vaak uit rotan, kurk en velvet stoffen.

Interieurtrend: de lamp in de spotlights

In veel interieur trends ga je zien dat de lamp ook in de spotlights terecht komt. Waar eerder lampen puur bijzaak waren, zijn ze nu onderdeel gaan uitmaken van het interieur. Steeds vaker zien wij verlichting voorkomen die als kunstwerk in de ruimte staan. En voor iedereen is altijd de perfecte lamp te vinden. Kies je voor een moderne lamp, dan zal de vormgeving erg strak en minimalistisch zijn. Een industriële lamp is weer erg grof en donker, terwijl een retro lamp erg kleurrijk en artistiek is. Kortom er is genoeg keus.

Persoonlijke en praktische interieur trends

De belangrijkste trend die we terug gaan zien, is dat er geen specifieke trend gebruikt wordt. We hebben de afgelopen jaren veel meer thuis gezeten. Dit heeft ons doen inzien dat ons huis pas een thuis is wanneer de eigen persoonlijk terug te vinden is. Dit heeft er toe geleid dat we niet altijd meer ons aan interieurtrends vasthouden, maar kritischer naar onszelf kijken. We stellen onszelf de vragen, wat past bij mij, waar sta ik voor en hoe ziet dat eruit. Dit resulteert erin dat onze interieurs veel meer persoonlijkheid krijgen.

Het praktische gedeelte van de interieur trends zijn het maken van multifunctionele ruimtes. Onze keuken of eetkamer is vaak ook een werkplek geworden. De scheiding tussen thuis en werk is kleiner geworden en dus moesten we ons aanpassen. Sommigen hebben een werkkamer gemaakt, zodat er meer scheiding blijft. Dit moet je anders oplossen, wanneer je daar de ruimte niet voor hebt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een werkhoek. Dit kun je dan eventueel afscheiden door middel van een open vakkenkast. Hierdoor heb je toch je eigen werkplek en zit je ook weer niet volledig afgeschermd.

De interieur trends die we niet meer terug zien komen

We hebben nu de nieuwste interieurtrends bekeken, maar wat bleef dan achter in 2021? Dat zullen we je vertellen. In 2021 zagen we veel gouden accessoires en eyecatchers. Dit is volledig eruit, we kiezen veel meer voor serene rust. Om deze reden worden ook krachtige en speelse kleurencombinaties dit jaar niet meer gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van primaire kleuren. Verder zien we ook geen pop-art en line-art meer. Het zijn nu veel meer overlappende geometrische vlakken in rustige kleuren.

Kortom er zijn trends gebleven en er zijn trends weggegaan. We kiezen er vrijwel allemaal voor om meer rust in huis te krijgen. We gaan voor natuurlijke kleuren en organisch vormen. En het belangrijkste we kiezen wat het beste bij onze persoonlijkheid past. Ben je benieuwd welke woonstijlen er zijn en of je deze kunt combineren met de interieur trends van 2022? Bekijk dan de blog Welke woonstijlen zijn er?. Heb je toch liever hulp of wil je advies van ons interieurontwerper hebben? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bekijk ons Portfolio, Pinterest of Instagram voor inspiratie.


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    interieur trends soft shapes