Wat zijn de interieuradvies prijzen?

Vind je elke woonstijl wel leuk en is het resultaat dat het geen eenheid vormt? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Veel interieurontwerpers krijgen hier dagelijks mee te maken. Ze zien regelmatig klanten die geen keuzes kunnen maken. Gelukkig zijn de interieurontwerpers erom te helpen. Maar wat zijn dan de interieuradvies prijzen? In deze blog zullen we je alles vertellen over de kosten van een interieuradvies.

Gemiddelde interieuradvies prijzen

Een interieuradvies verschilt erg van prijs. Er zijn namelijk meerdere factoren die invloed hebben op de prijs. Kies je bijvoorbeeld voor een pakket of wordt er per uur gerekend? Neem je een groot pakket of juist een kleine? Werkt de interieurontwerper dicht bij jouw huis of moet hij/zij van ver komen? In de tabel hieronder is een overzicht te zien van de gemiddelde interieuradvies prijzen.

KleuradviesPer ruimteOngeveer €60,-Kleuradvies om specifieke sfeer te krijgen
BasispakketPer ruimteTussen de €1250,- en €1500,-Kleur/materiaal advies en indeling ruimte
Uitgebreid pakketPer ruimteTussen de €1675,- en €2.000,-Kleur/materiaal advies, indeling ruimte, meubelplan en lichtplan
Advies op maatPer uurTussen de €70,- en €250,-Volledig op maat gemaakt interieuradvies.

 

Prijsvoorbeelden interieuradvies

Zoals hierboven te zien is, kun je zelf bepalen hoe duur je het wilt maken. Kies je voor de goedkoopste optie, dan krijg je een kleuradvies per ruimte. Voor ongeveer €60,- euro wordt dan een kleuradvies voor verf, behang, vloeren, gordijnen en accessoires gegeven. Met dit kleuradvies kun je dan zelf aan de slag.

De middenweg is het basispakket per ruimte. Dan krijg je niet alleen een kleuradvies, maar ook advies over materialen en een plattegrond indeling. Zo kun je zelf aan de slag met het uitzoeken van meubels, vloeren en wandbekleding.

Het duurste pakket is vaak ook gelijk het totaalpakket. Je krijgt dan advies over materialen, kleuren, meubels, indelingen en verlichting. De ruimte wordt volledig ontworpen en met dit advies kun je zelf gaan shoppen.

Tot slot is er nog het advies op maat, dit wordt vrijwel altijd gerekend per uur. Per interieurontwerper verschilt dit bedrag. De één zit meer rond de €100,- euro en de ander weer rond de €250,- euro. Hierbij is het goed om op te letten of de reiskosten inbegrepen zijn. Vaak worden deze ook nog apart berekend.

Bepalen jouw keuzes de interieuradvies prijzen?

Ja, dat doen ze zeker. Jij bepaalt zelf hoe duur of goedkoop je het zelf wilt maken. Wil je alleen kleuradviezen? Dan ben je goedkoper uit. Kies je ervoor om uitgebreid advies te vragen, dan zul je meer betalen. Ook de hoeveelheid ruimtes die gedaan moeten worden hebben invloed. Elk pakket is namelijk per ruimte geprijsd. Vaak kun je tegen een meerprijs wel meerdere ruimtes in één keer laten aanpakken, op die manier hoef je dan niet per se meerdere pakketten te kopen.

Het verschil tussen interieuradvies, -ontwerp of -uitvoering

Tot nu toe hebben we het enkel gehad over interieuradviezen, maar het werk van een interieurontwerper gaat verder dan dat. Ze maken ook volledige ontwerpen en daarnaast zijn ze ook regelmatig betrokken bij de uitvoering. Wat het verschil is? Dat zie je hieronder.

  • Een interieuradvies is een mondeling of schriftelijk advies dat overhandigd wordt na het bekijken van de wensen en eisen. Een advies duurt gemiddeld 2 uur en is per ruimte.
  • Een interieurontwerp duurt uiteraard veel langer dan een interieuradvies. De ontwerper maakt een plattegrond met indeling, geeft kleur/materiaaladvies en inventariseert meubels.
  • Bij de uitvoering van een interieurontwerp is de ontwerper betrokken bij de verbouwing. Hij of zij kan volledig de indeling van de ruimte aanpassen en helpt vaak ook bij het kopen van de meubels. Zo word je van A tot Z ontzorgt.

De interieuradvies prijzen voor een alleen een advies kosten gemiddeld €150,- euro per ruimte en bij interieurontwerpen gemiddeld €800,- euro. Gedurende de uitvoering van een project wordt er meer tijd en materiaal gevergd van de ontwerper. Hierdoor is dit bedrag vaak gemiddeld €1.000,- euro.

Extra’s

Er zijn veel interieurontwerpers, en we trappen een open deur in als we zeggen dat elke ontwerper zich wil onderscheiden van de rest. Hierdoor kan een ontwerper ervoor kiezen om extra’s toe te voegen aan de pakketten. Denk aan het toevoegen van winkelbegeleiding of een pakket met accessoires. Door deze extra’s aan te bieden, kan een klant bepalen of ze liever voor ontwerper A gaan dan voor ontwerper B.

Veel gestelde vragen over interieurontwerpers

Hoe weet ik of de interieurontwerper niet zijn/haar eigen smaak doorvoert in mijn interieur?

Een interieurontwerp is er om jou te helpen met jouw interieur. Het heeft geen nut om hun eigen stijl door te voeren, omdat zij hier niets aan hebben. De ontwerper hoeft er namelijk niet te wonen en wil alleen maar een tevreden klant.

Wanneer je een interieurontwerper inschakelt, dan staan altijd jouw wensen en eisen op nummer 1. Tijdens het kennismakingsgesprek, probeert de ontwerper door middel van kritische vragen de meest belangrijke elementen naar boven te halen. Na aanleiding van het gesprek volgt een moodboard in jouw stijl en een bijbehorend programma van eisen. Deze producten zullen als een rode leidraad dienen gedurende het ontwerpproces. Verder zijn er regelmatig feedback momenten, zodat jij zeker weet of het ontwerp bij jou past.

Hoe gaat een interieurontwerper aan het werk?

Zoals hierboven al benoemd werd, start het project altijd met een kennismakingsgesprek met jou als klant. Tijdens dit gesprek, probeert de interieurontwerper alle belangrijke wensen en eisen te filteren. Verder zorgt hij/zij ervoor dat duidelijk wordt wat jouw stijl is. Met deze informatie wordt een programma van eisen opgesteld en een moodboard gemaakt. Hierna wordt een feedback moment ingelast, waarop jij kunt aangeven of alles klopt en of het moodboard bij jou past. Zodra dit akkoord is, dan wordt het ontwerpproces gestart.

Er worden schetsen gemaakt voor de indeling van de ruimte. Gelijktijd zullen er concrete plannen gemaakt voor de kleuren, materialen en meubels. Zo zorgen we ervoor dat alles aan het eind van het project een eenheid vormt. Meestal wordt tussendoor of aan het eind van dit proces weer een feedback moment ingelast.

Aan het eind is er een advies gesprek en kun je zelf aan de slag. Als je hebt gekozen voor het pakket met uitvoering door de ontwerper, dan zal dit in gang worden gezet. Hij/zij zal materialen en meubels bestellen, waardoor de realisatie in gang wordt gezet.

De interieuradvies prijzen van DIEVORM

Bij DIEVORM zijn we sinds 2022 interieuradvies gaan geven. Wij hebben besloten om met drie vaste pakketten te werken. Hierdoor weet jij als klant precies wat je krijgt voor jouw geld en kun je zelf bepalen wat het beste bij jouw situatie past. Op de afbeelding hieronder zijn de interieuradvies prijzen te zien.

 

interieuradvies_interieur advies_pakketten_interieuradvies pakketten_interieur advies pakketten

Wil je graag een interieuradvies voor bij jou thuis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Samen zullen we ervoor zorgen dat jouw huis het interieur van je dromen krijgt. Voor meer informatie over onze interieuradviezen kun je terecht op onze pagina: Interieur advies. Bekijk ook ons portfolio of Pinterest voor inspiratie.


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    interieur ontwerpen_westervoort_zithoek interieur ontwerpen_westervoort_woonkamer interieur ontwerpen_woning baileybrug_arnhem interieur ontwerpen_woning_baileybrug interieur tips indeling interieur ontwerpen_keuken_duiven interieur ontwerpen_duiven_zithoek