Donkere keuken

Een donkere keuken, dat is de trend van 2021. Overal is te zien dat mensen kiezen voor een donkere keuken en dan vaak met een licht blad en houten accenten. Maar waar moet je nou op letten wanneer je kiest voor een donkere keuken? Dat is waar ik het over ga hebben in deze blog.

We starten met het bekijken en analyseren van een zwarte keuken. Zo straalt deze zwarte keuken lef en luxe uit. Het is echt een statement van de ruimte. Om de keuken nog meer te complementeren is ervoor gekozen om houten details toe te voegen. Dit versterkt het luxe effect. De combinatie die nu veel gemaakt wordt en nu ook gemaakt is, is een donkere keuken met lichte vloeren en/of wanden. Ook houten accenten zie je veel terugkomen in de donkere keukens.

Mocht je niet voor de zwarte kleur durven kiezen dan is er ook nog de optie om voor een donkere houtafwerking te gaan of om donkere kleuren te kiezen. Denk hierbij aan donkerblauw of donkergroen.

High_end_design_keuken_zwart_donker_Arnhem_Schuytgraaf_hout

Daglicht

Wanneer je kiest voor een donkere keuken, is het belangrijk om genoeg (dag)licht te hebben. Een donkere keuken absorbeert namelijk licht, waardoor in kleine ruimtes, de keuken erg klein kan aanvoelen. Verder is het aan te raden om de donkere keuken te combineren met lichte kleuren. Denk hierbij aan lichte muren, lichte accessoires of een licht aanrechtblad. Hierdoor creëer je diepte en veradem je de ruimte meer. Zo voelt de keuken minder snel benauwd en klein.

Mat of hoogglans?

Wanneer je voor een zwarte keuken gaat is het verstandig om goed te bedenken of je een matte of hoogglans afwerking wilt. Kies je voor een hoogglans afwerking dan oogt je keuken chique. Maar let op, hoogglans is lastig in onderhoud. Je ziet namelijk snel krassen en vlekken op de deurtjes, waardoor je ook vaker moet schoonmaken. Wil je liever niet zoveel schoonmaken dan kies je voor een matte afwerking. Maar let op dat er genoeg (dag)licht in de ruimte komt, anders wordt je keuken erg donker. Een hoogglans keuken weerkaatst het licht, waardoor de ruimte niet snel donker wordt. Een matte keuken doet dit niet.

Ben je benieuwd naar de donkere keukens die wij al gemaakt hebben? Of wil je inspiratie opdoen? neem dan een kijkje op onze Facebookpagina en Instagrampagina. Op onze website onder het kopje projecten vind je alle gemaakte keukens.


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 




    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    moderne_keuken_Arnhem_Nijmegen zwarte_keuken_renovatie_Utrecht High_end_design_keuken_zwart_donker_Arnhem_Schuytgraaf_hout