Zwarte keuken

In een eerder blogartikel heb ik wat verteld over donkere keukens. Dit is namelijk de trend van 2021. In dit artikel heb ik het gehad over een paar belangrijke elementen waarop gelet moet worden bij het kiezen van een donkere keuken. Deze keer ga ik specifiek kijken naar een zwarte keuken en de voor- en nadelen ervan. Verder geef ik styling tips, zodat de keuken gaat stralen.

Variatie

Zwarte keukens komen in meerdere varianten voor. Zo zijn er de compleet zwarte keukens, waarbij apparatuur, fronten, aanrechtblad echt alles zwart is. Dan zijn er nog de varianten met contrast, hierbij worden vaak lichte kleuren gebruikt, zoals wit of crème. Dit resulteert vaak ook in het kiezen van een natuursteen (look) aanrechtblad en houten accenten. Ook zijn er nog de keukens waarin kleur sterk naar voren komt, door bijvoorbeeld een open vak een kleur te geven en de rest zwart te houden. Ten slotte zijn er nog de keukens die compleet zwart zijn en een combinatie maken met (glanzende) metalen. 

Compleet zwarte keuken

De compleet zwarte keuken is een echte statement. Alles is daadwerkelijk zwart, inclusief het apparatuur. Dit zorgt ervoor dat de rest van de ruimte erg licht moet zijn. Veel daglicht en goede verlichting is een must om de ruimte niet donker te laten voelen. Vrijwel elke vloer kan goed bij een compleet zwarte keuken en je kunt altijd accessoires wisselen. Dat is het makkelijke aan de kleur zwart.

Met contrast

Een goed voorbeeld van een zwarte keuken met contrast is door een dik marmerlookblad te kiezen. Je kunt ook kiezen om te combineren met eiken houten accenten. Denk aan open vakken of een bar die aan het eiland vast zit. Deze combinaties samen met witte wanden en een lichte vloer zorgen ervoor dat de ruimte luchtig voelt en niet te snel donker.

High_end_design_keuken_zwart_donker_Arnhem_Schuytgraaf_hout

Met kleur

Een zwarte keuken met kleur is vrij makkelijk toe te passen. Zo kun je kiezen om enkele fronten niet zwart te maken maar een felle kleur te gebruiken. Ook kun je het toepassen in open vakken of in de bekleding van (bar)stoelen aan het eiland. Het beste werkt om een echt felle kleur te kiezen, zoals de keuken hieronder. Hier werd zwart met oranje gecombineerd.

zwarte_keuken_renovatie_Utrecht

Met (glanzende) metalen

Metalen toepassen in de keuken doen we steeds meer. We kiezen voor goud, koper, RVS, zilver of messing. We gebruiken deze materialen ook niet alleen maar in de accessoires zoals handgrepen of kranen, maar ook in de keuken zelf. Zo is de keuken hieronder helemaal zwart en heeft het een RVS aanrechtblad. 

Conclusie

Dus een zwarte keuken is erg mooi en maakt gelijk een statement in je woning. Maar wat zijn dan de nadelen van een zwarte keuken? Ten eerste is een zwarte keuken erg snel donker en als je een vrij kleine woning hebt voelt de ruimte gelijk erg klein. Ook als je weinig natuurlijk daglicht in de keuken krijgt, is het niet altijd aan te raden om een zwarte keuken te kiezen. Verder is op zwart eerder een krasje of stofje te zien dan op wit. En de afwerking kan daar ook weer invloed op hebben. Zo vergt een hoogglans keuken meer onderhoud dan een matte keuken. Kortom heel veel voordelen en een paar (makkelijk te oplossen) nadelen. Wil je ook jouw zwarte keuken samenstellen? Neem dan contact met ons op en dan maken we samen uw droomkeuken!


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 




    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    Quooker-kraan-zwart-cube-Amsterdam-Dievorm-koken met quooker High_end_design_keuken_zwart_donker_Arnhem_Schuytgraaf_hout zwarte_design_keuken_Arnhem_Schuytgraaf_zwarte_apparaten donkere_design_keuken_Arnhem_Schuytgraaf_houten_accenten moderne_keuken_renovatie_utrecht