Prijs van een nieuwe keuken

Het is tijd voor een nieuwe keuken, maar wat kies je dan en wat is de prijs voor een nieuwe keuken? Er zijn verschillende opties mogelijk. Allereerst is er de mogelijkheid om een standaard keuken te laten samenstellen. Dit kan bij veel verschillende keukenbouwers, denk hierbij aan Superkeukens, Keukenconcurrent, Bruynzeel keukens en zelfs Ikea. Een standaard keuken brengt echter veel belemmeringen met zich mee. De keukens hebben kasten met standaard maten waarin niets verander kan worden, dit zorgt er vaak voor dat er ruimte verloren kan gaan. Dus als u geen standaard keuken wilt, dan kan er voor een  maatwerkkeuken gekozen worden. Deze keukens worden speciaal voor u op maat gemaakt naar uw situatie.

Maar wat kost een nieuwe maatwerk keuken? Dat ga ik jou nu uitleggen. Voor de uitleg kies ik voor een rechte keukenopstelling waarbij er geen bovenkasten komen en er enkel onderkasten gebruikt worden.

Prijs keuken ontwerp

Als eerst wordt er gesprek gevoerd met wat de wensen en eisen zijn voor in de keuken. Na dit gesprek start het ontwerpproces. Er wordt dan gekeken welke keukenindeling praktisch en esthetisch is. Verder hebben we de globale maten van de ruimte en kunnen hierdoor elke millimeter gebruiken. Zodra het ontwerp klaar is wordt er bij jullie thuis exact ingemeten wat de maten zijn. Het ontwerp wordt aangepast op de correcte maten en vervolgens start de bouw. Een keukenontwerp laten maken kost gemiddeld €750,- euro.

prijs van materiaal

Het bouwproces start pas zodra de apparatuur en materialen besteld zijn. Deze keuzes hebben allemaal invloed op de totale keuken prijs. Meestal wordt de keuken opgebouwd met corpussen van 18 mm wit gemelamineerd spaanplaat. Dit is een duurzaam en sterk materiaal en gebruiken wij bij Dievorm graag. De fronten en zijpanelen kunnen daarna een ander decoratief plaatmateriaal krijgen. Denk hierbij aan het merk DecoLegno, aan HPL of massief hout. Veel van onze materialen krijgen wij van Baars&Bloemhoff. De materiaal keuzes hebben elk weer een eigen prijskaartje. Gemiddeld kost alleen onderkastjes rond de €10.000,- euro.

DecoLegno_plaatmateriaal_decoratief_houtlook

Apparatuur prijzen

Dan is er de apparatuur. Wij gebruiken de apparatuur dat u mooi en fijn vindt. U kiest dus zelf wat u in de keuken wilt plaatsen. Er zijn verschillende merken voor keukenapparatuur. In de middelklasse worden vaak de merken als Bosch en Siemens gekozen. In de hogere klasse gebruiken we vaak Gaggenau en Miele. Alle apparatuur in de keuken kost gemiddeld tussen de €7000,- en €15.000,- euro.

Prijs keuken aanrechtblad

Ten slotte is er nog het aanrechtblad. Hierin zijn ook vele opties mogelijk, kiest u bijvoorbeeld voor hout, beton of kwarts? De natuursteen keukenbladen die wij gebruiken komen van natuursteenstunter. Gemiddeld kost een aanrechtblad rond de €3000,- euro.

Installatie van de nieuwe keuken

Zodra alles gereed is en het naadloos in elkaar past, wordt de keuken bij jouw thuis geïnstalleerd. Wij komen langs en starten met het aansluiten van de apparatuur in de kasten. Vervolgens komen de fronten op de kasten en wordt het aanrechtblad geplaatst. Naderhand maken wij de keuken schoon en kun je genieten van jouw nieuwe keuken! Gemiddeld kost alle installatietechniek €1000,- euro.

De prijs van een compleet op maat gemaakte rechte keuken ligt tussen de €20.000,- en €25.000,- euro. Maar kan oplopen naar € 50.000,– al naar gelang jouw wensen.


Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Bel 06-42313315 of vul ons contactformulier in!

Dievorm
ontwerpbureau

Bezoekadres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 423 13 315

Email:
info@dievorm.nl

Postadres:
Dr. W. Dreessingel 117
6836 CR Arnhem


    zwart-wit-keukenrenovatie op maat Dievorm DecoLegno_plaatmateriaal_decoratief_houtlook houten_keuken_Arnhem_Nijmegen natuurlijke materialen steen_keukentrends van 2021 Wit gemelamineerd spaanplaat_keukentrends van 2021 witte designkeuken op maat design keuken op maat Arnhem