De 3 voordelen van een op maat gemaakte keuken

Een op maat gemaakte keuken, wat zijn daar nou de voordelen van? En waarom zou je hiervoor kiezen? In deze blog vertellen we je de drie grote voordelen van het kiezen voor een keuken op maat. Hierdoor zul je ook begrijpen waarom steeds meer mensen kiezen voor een maatwerk keuken.

Voordat wij de voordelen kunnen noemen, moeten we eerst uitleggen wat het verschil is tussen een standaard keuken en een maatwerk keuken. Een standaard keuken koop je bij de meeste keukenboeren. Zij hebben vaak een showroom met keukens en daarin kun je zien wat de mogelijkheden zijn. Over het algemeen hebben zij contracten met specifieke leveranciers, waardoor ze niet kunnen afwijken bij het ontwerpen van jouw keuken. Ook de maten van een standaard keuken zijn anders. Zij werken met vaste maten voor de kasten en kunnen hier niet van afwijken. Hierdoor gebruik je de ruimte niet optimaal in de keuken.

Een op maat gemaakte keuken is daarentegen het tegenoverstelde van een standaard keuken. Alles kun je zelf bepalen, de maten, kleuren, materialen en keukenapparatuur. Deze keukens zijn altijd uniek, omdat de keuken naar jouw stijl ontworpen wordt. Ook elke ruimte is anders, waardoor de op maat gemaakte keuken alleen plaatsbaar is in jouw huis. Een keuken op maat kent dus geen standaardmaten en vrijwel geen beperkingen. Maatwerk keukens worden gemaakt bij meubelmakers.

In de vorige alinea is duidelijk geworden wat de verschillen tussen een standaard keuken en een op maat gemaakte keuken zijn. Hierin schemerde al door wat de voordelen van een keuken op maat zijn. In de kopjes hieronder bespreken we uitgebreid deze voordelen. Wil je eerst weten hoe je een keuken kiest die bij je past? Neem dan een kijkje in ons blogartikel: Hoe kies je een keuken die bij je past?

Unieke keuken op maat_op maat gemaakte keuken_moderne keuken_witte keuken_strak_design_handdoek rek_DIEVORM_Velp

Op maat gemaakte keuken in jouw eigen stijl

Het eerste voordeel dat we bespreken is dat jouw droomkeuken in jouw eigen stijl ontworpen wordt. Zo kun je kiezen tussen de ontwerpstijlen modern, design, traditioneel, landelijk, minimalistisch of industrieel. Ook is het mogelijk om stijlen te combineren, zodat de op maat gemaakte keuken echt jouw droomkeuken wordt. Het voordeel van het kiezen van jouw eigen stijl, is dat de keuken bij de rest van het interieur gaat passen.

Het bepalen van hoe jouw keuken eruit gaat zien is een proces. Je kiest niet alleen hoe het ontwerp eruit gaat zien, maar ook de materialen en kleuren. Verder bepaal je of je handgrepen wilt en hoe die er dan uit gaan zien. Ook beslis je over waar de keukenapparatuur moet komen en hoe jij je wilt gaan bewegen in de keuken. Al deze wensen en eisen worden meegenomen in het ontwerp, zodat jouw droomkeuken realiteit kan worden.

Keuze in je keukenapparatuur

Het tweede voordeel van een op maat gemaakte keuken is dat je kunt kiezen wat voor keukenapparatuur je wilt gebruiken. Kies je bijvoorbeeld voor inbouwapparaten of wil je losstaande apparaten. Wil je een merk uit een hoger segment zoals Gaggenau of ben je gelukkig met een Siemens? Wil je een normale kraan of wil je een Quooker? Wil je een (stoom)oven of kies je voor een combimagnetron. Al deze vragen kun je zelf beantwoorden en eventueel toevoegen in jouw keuken op maat. Voor meer informatie over keukenapparatuur kun je het blogartikel: keukenapparatuur bekijken.

Levensduur van een op maat gemaakte keuken

Tot slot komen we bij het laatste voordeel, de levensduur. Bij het ontwerpen van een op maat gemaakte keuken bepaal je zelf de materialen. De meubelmaker adviseert hierin wat de kenmerken zijn van bepaalde materialen, zodat jij de beste keuze voor jouw keuken kunt maken. Bijvoorbeeld je wilt een keuken die decennia lang blijft staan en duurzaam is. Dan kies je voor een composieten aanrechtblad en gemelamineerd spaanplaat voor de kasten. Gemelamineerd spaanplaat is niet normaal spaanplaat. Het is 18 millimeter dik waarbij direct onder de melamine laag nog een laag MDF verlijmd zit. Deze laag zorgt ervoor dat het materiaal heel goed tegen een stootje kan.

Gaat jouw voorkeur uit naar een landelijke keuken en wil je liever natuurlijke materialen gebruiken. Dan kies je voor houten kastjes en een natuurstenen blad. Deze materialen zijn veel minder beschermd dan gemelamineerd spaanplaat en composiet. Ze vergen vaak onderhoud om lang mooi te blijven. Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de materialen, want jouw keuzes hebben invloed op de levensduur van jouw keuken.

Conclusie

Samenvattend, een op maat gemaakte keuken heeft vele voordelen. Zo heb jij invloed op de levensduur van jou op maat gemaakte keuken door de keuze van de materialen. De stijl van jouw droomkeuken wordt bepaald door jouw wensen en jij bepaalt welke keukenapparatuur je wilt gebruiken. Een keuken op maat zorgt ervoor dat alle beschikbare ruimte benut wordt, doordat je niet aan standaardmaten vastzit. Kortom een op maat gemaakte keuken heeft vrijwel geen beperkingen.

Wil je graag weten welke keukens wij bij DIEVORM al hebben gerealiseerd? Neem dan een kijkje in ons portfolio. Hierin staan al onze afgeronde projecten. Zie je jouw droomkeuken hier nog niet tussen staan? Neem dan contact met ons op! Samen met jou gaan we dan jouw unieke keuken op maat ontwerpen. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan onze Instagram, Facebook of Pinterest pagina.


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    Unieke keuken op maat_keuken op maat_moderne keuken_witte keuken_strak_design_handdoek rek_DIEVORM_Velp moderne_groene_keuken_velp_bora kookplaat_quooker_eiland High_end_design_keuken_zwart_donker_Arnhem_Schuytgraaf_hout Rotterdam_keuken_high end_DecoLegno_natuurlijk_design_DieVorm 2-Amsterdam-Opmaat-Design-Keuken design keukens op maat Arnhem zwarte_keuken_renovatie_Utrecht hoek_keuken_Arnhem_Nijmegen keukenontwerp keuken op maat Arnhem