Wat is een gemiddelde keukenprijs? We leggen het je uit.

De gemiddelde keukenprijs bepalen is erg lastig, want keukens zijn vaak grote verbouwingsprojecten en er zijn veel verschillende opties mogelijk. Zo kun je kiezen voor een standaard keuken of je laat een keuken op maat maken. Ook het formaat van de keuken heeft veel invloed. Een grotere keuken, betekend automatisch een hogere prijs. Ten slotte zijn er nog de apparaten en materialen voor in de keuken. Ook hierin zijn veel opties mogelijk, van goedkoop tot extreem duur. Bij DIEVORM maken wij alleen maar keukens op maat, elke keuken is bij ons dus anders. En heeft ook een andere prijs.

Om een gemiddelde keukenprijs te kunnen bepalen, ga ik uit van standaard plaatmateriaal, een rechte keuken en zonder handgrepen.

Keukenontwerp

De prijs van een keuken begint al te lopen bij het eerste gesprek. Hiervan is het eerste uur kosteloos en daarna worden er kosten gerekend voor het ontwerpen van de keuken. Gemiddeld kost het maken van een keukenontwerp bij ons € 750,- euro. In dit proces zijn wij druk bezig met het esthetisch en praktisch ontwerpen van de keuken. Dit doen wij door middel van schetsen. Zodra wij drie versies hebben, vragen wij feedback bij jou als klant. Hierop kun je dan alle op- of aanmerkingen benoemen en maken wij vaak nog een nieuwe versie. Dit is meestal ook gelijk de definitieve versie, tenzij er onvoorzien aanpassingen nodig zijn.

Welke materialen bepalen de gemiddelde keukenprijs?

Zodra het ontwerp definitief akkoord is gaan we kijken naar materialen. Zoals eerder benoemd gaan we uit van standaard materiaal. Dat is wit gemelamineerd spaanplaat van Baars en Bloemhoff. Dit is een erg sterk en duurzaam materiaal dat in verhouding tot andere materialen goedkoper is. Dit materiaal is 18 mm dik en de gehele keuken wordt hiermee gemaakt. Het is ook mogelijk om te kiezen voor decoratief plaatmateriaal. DecoLegno maakt bijvoorbeeld erg mooie materialen. Door te kiezen voor corpussen van wit gemelamineerd spaanplaat en de fronten en zijkanten van DecoLegno te maken, wordt de keuken duurder. Over het algemeen kost het maken van alleen onderkastjes in standaard plaatmateriaal en zonder aanrechtblad rond de €10.000,- euro.

Het aanrechtblad in de keuken heeft ook invloed op de prijs. Over het algemeen worden vaak natuursteenbladen gebruikt. Denk aan graniet, kwarts en composiet. Onze keukenbladen bestellen wij bij Natuursteenstunter in Duiven. Nu klinkt dit heel goedkoop en van slechte kwaliteit, maar dat is het absoluut niet! Natuursteenstunter levert hoogwaardige keukenbladen vanuit Italië en daardoor krijg je altijd de beste kwaliteit voor de beste prijs. Bij Natuursteenstunter zijn ze net zo precies in het maken van aanrechtbladen als dat wij zijn bij het maken van keukens. Dit is de voornaamste reden dat wij graag met hun samenwerken. De gemiddelde prijs voor een aanrechtblad ligt tussen de €2.000,- en €4.000,- euro.

Keukenapparatuur

In elke keuken zijn apparaten te vinden. Denk aan de kookplaat, oven, magnetron, vaatwasser en koelkast. Bij het kiezen van keukenapparatuur, wil je niet alleen goede apparaten, maar ook mooie apparaten. Gelukkig is er tegenwoordig zoveel te vinden dat er keuze genoeg is! Bij DIEVORM gebruiken wij vaak de middel prijsklasse en hoge prijsklasse in onze keukens. Twee voorbeelden van keukenapparatuur merken die wij gebruiken zijn Bosch en Siemens. Zodra we voor hogere klasses gaan, kiezen wij vaak voor Miele en Gaggenau. Het kiezen van je keukenapparatuur heeft dus veel invloed op de gemiddelde keukenprijs. De bedragen lopen namelijk vaak al op tussen de €7000,- en €15.000,- euro.

zwart-wit-keukenrenovatie op maat Dievorm

Installatie en plaatsen

Bij ons in de werkplaats bouwen we de keuken volledig. Wij zorgen dat de keukenapparatuur perfect ingebouwd wordt en dat alles naadloos aansluit. Zodra wij helemaal tevreden zijn met het resultaat, bouwen we de keuken af in delen. Zo kunnen wij goed en voorzichtig de keuken bij jou thuis plaatsen. Het plaatsen en installeren van een keuken duurt gemiddeld 1,5 werkdag. Dit doen wij vaak met twee of drie meubelmakers. Het plaatsen en leveren van het keukenblad wordt door Natuursteenstunter zelf gedaan. Zodra de hele keuken in elkaar staat en de apparatuur volledig geïnstalleerd is, controleren wij of alles zonder problemen werkt. Wanneer alles het perfect doet en naar wens is, zorgen wij dat de keuken opgeruimd en schoongemaakt wordt, zodat jij alleen nog maar gebruik hoeft te maken van de keuken. De kosten voor het plaatsen van een keuken liggen gemiddeld tussen de €1.000,- en €2.000,- euro.

Maar wat is nou de gemiddelde keukenprijs?

Een prijs voor een nieuwe keuken op maat bepalen is dus vrij lastig. Elk onderdeel heeft invloed op de prijs van de keuken. Elke keuze maakt de keuken goedkoper of duurder. Als we de kosten optellen van de schattingen die ik net heb gedaan komen we op een gemiddelde keukenprijs tussen de €20.000,- en €35.000,- euro. Maar let op, deze prijs kan ook zo oplopen naar de €50.000,- euro als je een grote keuken kiest.

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw keuken op maat kan gaan kosten, of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via de mail of telefoon! Samen bespreken wij jouw unieke situatie en geven wij een indicatie voor jouw keuken op maat. Wil je eerst inspiratie op doen? Bekijk dan onze andere blogs, ons portfolio of ga naar onze Instagram.


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    Unieke keuken op maat_moderne_keuken_op maat gemaakt_design_zwevende planken_Quooker_DIEVORM_Wijchen moderne_keuken_Arnhem_Nijmegen zwart-wit-keukenrenovatie op maat Dievorm groen_kookeiland_modern_design_kastenwand_velp_quooker witte designkeuken op maat zwarte_donkere_design_keuken_Arnhem_Schuytgraaf_houten_vakken Kleurrijke-Keuken-Keukenkasten-Aanrecht-Amsterdam keuken-amsterdam-strak-design-modern-eikenhout