Moderne keukens met een kookeiland

Een moderne keuken met kookeiland, dat wil natuurlijk iedereen. De keuze voor een kookeiland komt voort uit het feit dat het meer open is. Je staat niet tegen de muur aan te kijken tijdens het koken, maar kunt zo de ruimte inkijken. Hierdoor is het ook veel gezelliger wanneer er visite is. Je kunt nog steeds met ze kletsen en bent niet direct afgezonderd. In dit artikel ga ik een aantal moderne keukens met een kookeiland bespreken die wij hebben gemaakt. Laten we beginnen met een prachtige woonkeuken in Doesburg.

design keuken op maat

Prachtige woonkeuken in Doesburg

Zoals in de afbeelding hierboven te zien is, gaat het om een zeer royale keuken. Er is veel opbergruimte in de kastenwand en er is zelfs een koffiebar toegevoegd. Het kookeiland is voor de kastenwand geplaatst en direct naast het kookeiland staat de eetkamertafel. Het eiken houtenblad van de eetkamertafel loopt door in het kookeiland, waardoor de eethoek een geheel wordt met de keuken. Een leuk detail, het hout dat is gebruikt voor de eethoek is gemaakt van kopshout. Dit kenmerkt zich door de lijnen van het hout die mooi in elkaar doorlopen.

In het kookeiland is een Siemens kookplaat geplaatst en aan de zijkant van het eiland bevindt zich de spoelbak met Quooker kraan. Door de spoelbak aan de zijkant te plaatsen is er tijdens het afwassen zicht over de hele ruimte. Verder is de keuken volledig greeploos ontworpen en werkt met tip-on systemen. Enkel een zachte druk op het front zorgt ervoor dat de deur of lade vanzelf opengaat. Het resultaat is een moderne en strakke woonkeuken.

keukenontwerp_keuken op maat_Arnhem_moderne keuken met kookeiland

Moderne groene keuken met kookeiland

Een kookeiland zegt niets over het formaat, de afwerking of uitstraling. Deze keuze wordt volledig door jou bepaalt. Zo is deze keuken volledig in het groen gemaakt. De keuze voor groen was vrij simpel. Het huis waarin de keuken staat komt uit de jaren 30. In deze periode werd groen veel toegepast. Een leuke hint naar het verleden dus! De indeling van de keuken bestaat uit een klein kookeiland met een kastenwand. In het kastenwand zit een open vak met de spoelbak en kraan. Ten slotte is er nog een smalle kast ingebouwd met daarin een ingebouwde oven. De groene moderne keuken met kookeiland is ook hier weer greeploos afgewerkt. Hierdoor is het strakke lijnenspel van de keuken goed zichtbaar. Het open vak en het aanrechtblad zijn wit, wat mooi contrasteert met de licht groene kleur van de rest van de keuken.

Op de afbeelding hierboven is te zien dat een keuken niet per se groot hoeft te zijn voor een kookeiland. Het is ook mogelijk om een klein kookeiland te plaatsen. En het resultaat is echt een plaatje.

zwarte_keuken_design_Arnhem_Schuytgraaf_houten_accenten_moderne keuken met kookeiland

Moderne zwarte keuken met kookeiland

Een zwarte keuken wordt vaak gezien als een donkere keuken. Dit hoeft echter niet het geval te zijn wanneer er voldoende daglicht binnenkomt. Dan is de keuken licht en gedurfd. In deze keuken hebben we een kastenwand geplaatst met ingebouwde keukenapparatuur. Voor deze kastenwand staat een groot kookeiland. Hierin is een Bora kookplaat geplaatst met ingebouwde afzuiging, waardoor een afzuigkap overbodig is. In het kookeiland zit verder een vaatwasser en spoelbak met Lanesto kraan. De moderne keuken met kookeiland is bijna volledig greeploos, enkel de koel-vriescombinatie heeft een handgreep gekregen. Verder is de keukenapparatuur ook in het zwart, zodat de keuken echt volledig zwart is. Om warmte en contrast toe te voegen, zijn er open vakken toegevoegd met een houtlook. Deze open vakken versterken de zwarte kleur en zorgen voor speelsheid in het ontwerp. Het grote vrijstaande kookeiland zorgt voor veel werkruimte. Kortom een prachtige keuken, al zeggen wij het zelf.

designkeuken zwart wit interieurbouw_moderne keuken met kookeiland

Minimalistische keuken met kookeiland in souterrain

Tot slot kunnen we deze minimalistische keuken met kookeiland zeker niet overslaan. Tijdens de bouw van deze moderne keuken is er gewerkt met zo min mogelijk kleur en wordt er gewerkt met grote contrasten. Zo is de keuken vrijwel compleet wit en zorgt de hangende zwarte kastenwand voor een groot contrast. De muren zijn grof afgewerkt en de keuken is compleet glad gemaakt. Een souterrain is vaak erg donker door het geringe daglicht dat binnen kan komen. Hierdoor is er besloten om meerdere spots te plaatsen. Zo is er altijd genoeg licht om te koken. In de keuken is er gebruik gemaakt van Hi-Macs en gemelamineerd spaanplaat. Sterke en gladde materialen. Verder zijn er geen grepen toegepast, zodat het geheel strak, rustig en minimalistisch is.

Het kookeiland heeft een ingebouwde kookplaat. Hiervan hangt de afzuiging boven het kookeiland, maar is mooi weggewerkt in een koof. Hierdoor oogt de minimalistische keuken nog strakker. Zowel de keukenapparatuur in de zwarte kastenwand als de binnenkant van de kast is zwart. Zo straalt de kast luxe uit en is het een rustig zwart blok in de ruimte. Op de afbeelding hierboven is te zien hoe strak het lijnenspel is geworden door geen grepen te gebruiken en in grote gebaren te werken. De moderne keuken met kookeiland straalt rust en minimalisme uit.

Contact en inspiratie

Kortom, dit waren onze vier moderne keukens met een kookeiland. En elk met haar eigen kenmerken. De keukens die net voorbij zijn gekomen, zijn enkel een paar keukens die we hebben gemaakt. Bekijk ons portfolio voor alle keukens. Bent je nu nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil jij ook een kookeiland in jouw keuken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij adviseren en denken graag met jou mee. Voor meer inspiratie kun je kijken op onze Instagram, Facebook of Pinterest pagina’s. Hierop delen wij regelmatig sfeerbeelden en afgeronde projecten.


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    design keuken op maat keuken maatwerk Arnhem keuken op maat Dievorm moderne keuken Arnhem Dievorm maatwerk keuken kleur zwarte_keuken_design_Arnhem_Schuytgraaf_houten_accenten High_end_design_keuken_zwart_donker_Arnhem_Schuytgraaf_hout designkeuken zwart wit interieurbouw witte designkeuken op maat designkeuken op maat wit design keuken zwart wit