Breng kleur in je interieur!

Breng kleur in je interieur! Dat is wat we bij DIEVORM stimuleren. Veel mensen kiezen namelijk al snel voor de veiligste kleurmogelijkheden. Denk hierbij aan grijs, zwart, wit en lichte bruintinten. We geven we ze niet geheel ongelijk, want door basiskleuren te gebruiken heb je veel meer opties met het regelmatig afwisselen van de accessoires.  Desondanks het begrip voor veilige kleuren, gebruiken we bij DIEVORM liever kleur.

Een ruimte waarin enkel basiskleuren gebruikt worden kan al snel sfeerloos en saai zijn. Door met andere kleuren te werken, geef je de ruimte sfeer en karakter. Echter is het wel belangrijk om de juiste verhouding in kleur te gebruiken, zodat het niet een grote poppenkast wordt. Onze ontwerpers bij DIEVORM gebruiken vaak de 70%, 20% en 10% verhouding. Hierbij heb je voor 70% een hoofdkleur en vul je de ruimte aan met 20% van een andere kleur. Denk bijvoorbeeld aan een lichtblauw met een donkere tint blauw. Tot slot voeg je nog 10% knalkleur toe, zodat je echte eyecatchers in de ruimte kan maken. Bij het blauw zou je bijvoorbeeld een fel gele kleur kunnen toevoegen. Blauw en geel zijn beide primaire kleuren en zullen elkaar dus extra versterken.

Kleur in je interieur toevoegen

Maar waar moet je dan kleur in je interieur toevoegen? Dat antwoord is makkelijk. Overal waar jij dat zou willen! Je kunt bijvoorbeeld een gekleurde bank nemen, of je schildert een paar muren in een kleur. Ook kun je gekleurde eetkamerstoelen of gordijnen nemen. Maar wat dacht je ervan om de keuken of die antieke kast in de eetkamer een kleur te geven? Het is allemaal mogelijk, zolang je de juiste verhoudingen gebruikt. Bij DIEVORM helpen we je graag met het geven van een kleur- en interieuradvies. Benieuwd welke kleuren wij al hebben gebruikt in onze afgeronde projecten? Lees dan snel verder. Hieronder bekijken we een aantal voorbeelden met kleur in je interieur.

Groene kastenwand

Het ontwerp dat wij gemaakt hebben is een kastenwand met een combinatie van openvakken en dichte fronten. Er is een zit- en werkplek toegevoegd, waardoor de kastenwand multifunctioneel is. Voor het kiezen van de materialen en kleuren werd al vrij snel duidelijk dat ze de kastenwand groen moest worden. De klant had namelijk thuis al een groene muur en we wilden de kast zoveel mogelijk passend maken aan deze kleur. Een uitdaging was een understatement bij dit project, want dat was moeilijk! Na lang zoeken vonden wij de perfecte kleur bij DecoLegno. DecoLegno maakt sterk en onderhoudsvrij decoratief plaatmateriaal. Ideaal voor een kastenwand die een heel leven mee moet gaan.

Voor de zitplek hebben we koudschuim bekleed met een prachtige gele meubelstof. Met de overgebleven stof hebben we een bijpassend sierkussen gemaakt. Tot slot hebben we de werkplek een houtlook gegeven, zodat deze mooi naar voren komt door het kleurcontrast.

Conclusie 70% groen, 15% geel en 15% bruin/houtlook

Kleurrijke vakkenkast 

design_wandkast_op maat gemaakt_dynamisch en speels_modern_maatwerk_maatkast_kleurrijk_DIEVORM_VELP

Bij deze klant kwamen we al gauw bij het idee om meerdere kasten te maken die zowel op de grond staan als opgehangen worden. Verder hebben we gekozen om meer dynamiek toe te voegen door verschillende formaten te gebruiken. Hierdoor is elk blokje anders qua diepte, breedte, hoogte en kleur.

Op de afbeelding hierboven is goed te zien dat de kast dynamisch en kleurrijk is. We hebben een combinatie van de volgende kleuren gebruikt: blauwgrijs, warm wit, geel en eikenhout. Door goed na te denken over waar welke kleur komt, is het geheel in balans. De kleuren zijn ook in gelijke verhoudingen ten opzichte van elkaar toegevoegd.

Deze kleurrijke vakkenkast is een goed voorbeeld wanneer je vergrijsde kleuren wilt gebruiken, en niet voor de heel felle kleuren durft te gaan.

Retro kast met kleur in je interieur 

Moderne_vakkenkast_wandkast_design_DecoLegno_retro_DIEVORM_Arnhem_Nijmegen_Elst

Breng kleur in je interieur! Dat is wat we bij deze mensen volmondig hebben aangeraden. Het is niet op de foto te zien, maar voor de bank is een vide en een groot raampartij. Hierdoor is de ruimte erg licht en lastig sfeervol te krijgen. Daarom gaven wij bij het 1e gesprek al aan, voeg kleur toe. En dan niet een vergrijst kleurtje, nee een lekkere knalkleur!

Tijdens het ontwerpen, werd duidelijk dat de muur achter de retro kast een bordeaux rode kleur zou krijgen. Hierdoor konden wij goed afstemmen welke kleur de kast mocht krijgen. Al snel kwamen we tot de conclusie om een notenhout en roodtint te gebruiken. Deze kleuren complimenteren de bordeaux rode muur en zorgen dat het geheel in balans blijft.

Op de foto is te zien dat de rode muur meespeelt in het ontwerp, door de open vakken. In deze kamer is de volgende verhouding gehandhaafd: 70% bordeaux rood, 20% notenhout en 10% licht rood.

Groene garderobekast 

moderne garderobekast op maat moderne_garderobekast_inbouwkast_design_strak_groen_open vak_DIEVORM_Arnhem_Velp_Nijmegen

Kleur hoef je niet alleen in de woonkamer of keuken toe te voegen. Dit kun je ook uitstekend in de slaapkamer doen. Bij deze klant mochten we een inbouw garderobekast in kleur maken. Tijdens het gesprek werd verteld dat er een roodbruine kleur op de muur in de slaapkamer zit. Ze twijfelden of ze deze kleur nog wel moesten behouden of dat deze aangepast zou worden, zodra de kast geplaatst was.

Wij bij DIEVORM kwamen met het idee om een kleur te kiezen waarmee makkelijk te combineren is en toe de roodbruine muur behouden kon worden. Dit leidde tot de keuze om een licht vergrijsde groene kleur te gebruiken en voor het open vak een houtstructuur te kiezen. Door het open vak verlichting en een andere kleur/materiaal te geven, is de kast veel spannender om naar te kijken.

De kleuren bij dit project zijn niet per definitie zo uitgesproken dat andere kleurcombinaties onmogelijk zijn. Hierdoor kan je in de toekomst makkelijk andere kleuren toevoegen in de slaapkamer. De verhouding is hier 65% groen, 25% roodbruin en 10% houtstructuur.

Kleur in je interieur inloopkast 

inloopkast_Rubelli_design_modern_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM

Ons laatste project om te bekijken is een inloopkast. Bij deze inloopkast was het erg belangrijk om kleur toe te voegen, omdat de ruimte niet afgesloten wordt met een deur. Vanuit de slaapkamer kun je dus de inloopkast inkijken.

Voor dit ontwerp hebben we gekozen voor een rustige basis. Er is gebruik gemaakt van de basiskleuren wit, zwart en bruintinten. Om de ruimte sfeer en karakter te geven hebben we ervoor gekozen om een wandpaneel te maken van stof. Deze kleurrijke stof maakt de ruimte vrolijk en sfeervol. Om de kleuren nog meer te complimenteren hebben we ervoor gekozen om ook een koperen stang op te hangen voor hangkleding. De verschillende structuren, kleuren en afmetingen maken de ruimte sfeervol, speels en vrolijk.

Kleur in je interieur toevoegen is simpel

Kleur in je interieur toevoegen blijkt helemaal niet lastig te zijn. Je komt al ver met een knallend behang, een kleurrijke kast of een fel gekleurde stof. Het belangrijkste is dat je de kleuren in verhouding toevoegt in de ruimte. Onze klanten zijn (bijna) altijd verbaasd hoe mooi het resultaat uiteindelijk is. En jullie blij maken met mooie ontwerpen, dat is waar we het voor doen. Want niet alleen jullie zijn blij met een mooi ontwerp, wij zijn dat ook. Wij houden ervan om mooie dingen te maken.

Wil jij ook graag kleur in je interieur toevoegen? Neem dan nu contact met ons op. Samen bespreken we de mogelijkheden en zorgen we ervoor dat jouw interieur weer opleeft. Bekijk al onze afgeronde projecten in ons portfolio of ga naar onze sociale media kanalen Instagram, Pinterest en Facebook voor inspiratie.


Hoe ziet uw ideale keuken of kast eruit?

Neem contact met ons op, we spreken u graag.
Bel 06-30295287 of vul ons contactformulier in!

Samen met mijn team maak ik het plaatje in uw hoofd visueel.

DIEVORM
ontwerpbureau

Adres:
Bruningweg 19
6827 BM Arnhem

Telefoon:
+31 6 302 95 287

Email:
info@dievorm.nl

 
    Alvast vooraf informatie delen met ons? Graag. Gebruik hiervoor de upload button.


    Moderne_vakkenkast_wandkast_design_DecoLegno_retro_DIEVORM_Arnhem_Nijmegen_Elst moderne garderobekast op maat moderne_garderobekast_inbouwkast_design_strak_groen_open vak_DIEVORM_Arnhem_Velp_Nijmegen design_kastenwand_blauw_houtlook_houten latten_DIEVORM_Oosterbeek dynamische_vakkenkast_wandkast_op maat_gemaakt_maatwerk_maatkast_speels_kleurrijk_DIEVORM_VELP_Arnhem_Roosendaal keukenontwerp keuken op maat Arnhem design_kledingkast_kast op maat_garderobekast_op maat gemaakt_modern_maatkast_DIEVORM_Bennekom materialen_combinatie_inloopkast_aanzichten voorpagina_inloopkast_Rubelli_design_modern_garderobekast_Arnhem_Nijmegen_DIEVORM 2 moderne_design_keuken_groen_velp_bora kookplaat_quooker_eiland